Jakter på 15-åring

BERGEN (Dagbladet): Seint i går kveld ble en 43 år gammel kosovoalbaner pågrepet i Halden. Han er mistenkt for å ha skutt en 23 år gammel asylsøker i magen og i hofta på et asylmottak i Bergen i går morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skjøt sin tilkommende svigersønn?

Politiet jaktet i natt på mannens 15 år gamle sønn og hans 40 år gamle bror som politiet mener var med på drapsforsøket.

- Politiet i Halden har beslaglagt to skytevåpen og en kniv. Vi mener å vite motivet, men vil ikke gå ut med dette på grunn av den videre etterforskningen, sier vaktsjef Magne Fauskanger i Bergen politidistrikt.

43-åringen, som flyttet fra Bergen til Østlandet i september, ble pågrepet i nærheten av sin bopel i Halden uten dramatikk.

Etter det Dagbladet kjenner til bor broren til den arresterte og antatte gjerningsmannen i Sverige.

Norsk politi har varslet svenske kolleger, og fikk i natt hjelp i jakten på de to etterlyste - 15-åringen og hans 40-årige onkel.

De jages over hele Sør-Norge, begge kan være bevæpnet og politiet frykter at de kan være farlige.

De tre kosovoalbanerne som er mistenkte for det politiet mener er et drapsforsøk, skal ha kjent offeret fra før av. De skal ikke være i nær familie.

Minst en av mennene skal tidligere ha besøkt 23-åringen på asylmottaket Breistein i Åsane utenfor Bergen sentrum.

23-åringen ble operert på Haukeland sykehus i går og tilstanden ble rapportert å være alvorlig, men stabil. Ingen andre ble skadet.

Like etter klokka 6.00 i går morges ble han overrasket på soverommet. I tillegg til å avfyre to skarpe skudd har en av de mistenkte brukt kniv mot den forsvarsløse asylsøkeren på Breistein Asylmottak.

Identifisert

Ingen av de tre mistenkte har hatt asylmottaket som bosted. De har heller ikke hatt adresser i Bergensområdet den siste tida.

43-åringen som ble arrestert av bevæpnet politiet i Halden sent i går kveld, er tidligere registrert av politiet for en voldsepisode i Bergen.

De tre mistenkte forsvant fra mottaket lenge før politiet ble varslet om den dramatiske hendelsen.

Kriminalsjef Svein Erik Krogvold sier at politiet først ble informert klokka 6.55. om drapsforsøket.

Det er ikke døgnkontinuerlig vakthold på Asylmottaket.

I går morges etterlyste politiet en rød Opel Corsa 1998-modell. Den ble seinere lokalisert et annet sted i landet, men Krogvold vil ikke si hvor den ble funnet.

Bilens skal etter det Dagbladet erfarer være registrert på en av de tre personene.

Politiet etterlyser ytterligere en bil i forbindelse med hendelsen. Et vitne skal ha observert en mørk stasjonsvognliknende bil inne på asylmottaket på det aktuelle tidspunktet.

Bevæpnet

- Selv om vi fant skytevåpen på mannen vi har arrestert, kan vi på ingen måte utelukke at de to mistenkte, som fortsatt er på rømmen, er bevæpnet. Derfor henstiller vi til publikum om å være varsomme og ikke gripe inn dersom de kommer i kontakt med gjerningsmennene. De må istedet ta kontakt med politiet, sier Magne Fauskanger.

Politiet har avhørt beboere på Breistein Asylmottak som observerte inntrengerne og andre som kan tenkes å vite noe om motivet for skyteepisoden.

- Vi har et temmelig klart begrep om hva som er årsak til dette, men jeg kan ikke kommentere det nå, sier kriminalsjef Krogvold.

FOR SENT: Politiet ble varslet nesten en time etter at skuddet falt på Breistein aylmottak. De tre mistenkte hadde da et stort forsprang.