Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jakter på 37-årig algerier

Politiet søker navngitt algerisk asylsøker på flere adresser etter legedrapet i Oslo. Også sekretæren ble truet med kniven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet jakter nå på en navngitt drapsmann etter legedrapet i formiddag. Mannen som er ettersøkt for å ha drept Stein Sjaastad (58) i Oslo sentrum i dag, er en algerisk statsborger på 37 år, som er asylsøker og ikke har vært lenger i landet enn ett til halvannet år.

Sikre

- Vi har sikre opplysninger om mannens identitet og har ingen andre enn 37-åringen i søkellyset. Opplysningene om identiteten har vi blant annet fra sekretæren til legen, som også ble truet, men klarte å komme seg unna. Hun kjenner mannen fra før, sier seksjonslederen Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Sekretæren ble også truet med kniv, men klarte å komme seg ut. Dermed var det bare legen i 50-åra som ble drept.

Aksjonerte mot flere adresser

Store styrker leter nå etter mannen i Oslo og nabodistriktene. Mye tyder på at han var pasient hos legen, opplyser Abrahamsen.

Politiet gikk i kveld inn i Bjerke studenthjem med væpnede styrker etter å ha fått opplysninger som tydet på at drapsmannen befant seg der.

- Vi gjennomsøkte fellesarealene i studenthjemmet uten at den antatte gjerningsmannen ble påtruffet. Vi søker veldig bredt i Oslo nå, sier operativ uteleder Erling Olstad på stedet til Dagbladet.no.

Politiet har i dag aksjonert mot flere andre adresser i Oslo, men ingen av disse aksjonene har ført til noen pågripelse.

 HENTET UT: Den drepte legen ble hentet ut i 17-tida i dag. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT/DAGBLADET.NO
HENTET UT: Den drepte legen ble hentet ut i 17-tida i dag. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT/DAGBLADET.NO Vis mer

- Hva gjør politiet i etterforskningen nå?

- Vi søker blant annet i mannens miljø, og forventer å få napp etter hvert. Av taktiske hensyn har vi valgt å ikke gå ut med foto av den ettersøkte ennå, det kan blant annet tenkes at han følger med på etterforskningen gjennom media, sier seksjonsleder Abrahamsen til Dagbladet.no.

- Vi er på rett spor, sier seksjonslederen.

- Vær forsiktige

Den ettersøkte mannen skal være rundt 170 cm høy, er kraftig bygd og har noe skjeggvekst. Han var kledd i sort parkas med skinntupp på hetta. Han bar med seg en hvit plastpose hvor kniven var oppbevart.

- Hvis folk observerer noen som passer beskrivelsen, må man ringe politiet med en gang. Ikke prøv på noe selv. Han må betraktes som åpenbart farlig, sa operasjonsleder Even Jørstad til Dagbladet.no tidligere i dag.

I 17-tida ble den døde legen hentet ut fra kontoret sitt ved Sentrum Scene i Oslo sentrum.

Jakter på 37-årig algerier
- VI ER PÅ GOD VEI: Seksjonssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt.
AKSJON: Fra Bjerke studenthjem, der politiet aksjonerte i ettermiddag. Aksjonen var resultatløs.
ÅSTEDET: Utenfor bygningen der legekontoret ligger, kort tid etter drapet.
<B>DRAMATISK:</B> - Vi fikk beskjed av politiet om at legen i 5. etasje var drept, og at vi måtte låse oss inne og sjekke alle dører, forteller Anne Garcia (t.v.) og Laila Brekken i Nærings- og Nytelsesmiddelarbeidernes Forbund til Dagbladet.no.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media