Jakter på bestialsk morder

Svensk politi står maktesløse i jakten på en brutal morder. Marcus Norén på 22 ble funnet partert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han var en vanlig, glad gutt, sier vennene om Marcus Norén på 22. Mordet på Marcus ryster lokalsamfunnet Halmstad i Sverige.

- Uforståelig

Hodet til den drepte ble funnet fastfrosset og blodig av lekende barn i området.

- Jeg skjønner ikke hvordan de kunne gjøre dette mot ham, sier en av hans nærmeste venner til Aftonbladet.

Marcus beskrives som en skikkelig gutt med mange venner og ingen uvenner. Han planla å flytte hjemmefra, og hadde skaffet seg en egen leilighet sentralt i Halmstad. Den skulle pusses opp før han flyttet inn, derfor bodde han fortsatt sammen med sine foreldre og søster på en gård ute på landet. Marcus hadde en kjæreste i nabokommunen.

For å spe på studielånet jobbet han på en videobutikk ved siden av studiene. Der jobbet han samme kvelden som han forsvant. Nå kan ingen forstå hvorfor Marcus ble offer for en bestialsk morder.

Politiet i villrede

- Vi har ingen anelse om hvor vi skal begynne å lete, sier Leif Hamrén som leder politietterforskningen.

Politiet kartlegger nå Noréns siste timer. 22-åringen var ifølge Expressen innom flere pubber før han ble myrdet.

Marcus ble sist sett på klubben La Cocaracha i Storgatan i Halmstad rett før klokka fire lørdag morgen.

Ved hjelp av hunder og flere patruljer ble store deler av funnområdet finkjemmet i går. I går morges fant politiet nok en kroppsdel.

Arbeidet med å gjennomsøke vannet ved funnområdet og marka rundt fortsatte i dag i 14 kuldegrader. For å komme igjennom den seks centimeter tykke isen ble el-sag rekvirert. Et hull på en kvadratmeter ble saget opp.

Ifølge politiet har man nå funnet flere nakne kroppdeler tilhørende en mann. Dessuten er det funnet klær som tilhørte Marcus Norén. Svarte søppelposer som antakelig er brukt av gjerningsmannen for å frakte liket ble også funnet.

Politiet har avhørt seks eller sju personer som kjente Norén. Natten han forsvant snakket Norén med en bekjent på mobilen.

- Vi tror vi vet hvem han snakket med, sier Hamrén, som ikke vil opplyse om vedkommende er avhørt.

Ifølge Hamrén står Marcus Norén oppført i politiets register for en mindre forseelse.

- Han ble aldri dømt, sier Hamrén. Han vil ikke avsløre hva slags lovbrudd det dreier seg om, fordi det kan ha betyning for etterforskningen.

- Mordet kan være rituelt

- For å få greie på hvem som har foretatt parteringen må man finne ut hvordan kroppen er oppstykket, sier Marianne Kristiansson, sjefsoverlege ved rettspsykiatrisk avdeling i Stockholm.

Hun ser for seg to tenkbare scenario. En kriminelt belastet person kan ha gjort dette for å kvitte seg med liket.

- Da er parteringen praktisk, rasjonell.

Men det kan også dreie seg om en syk person.

- Det finnes dem som etter å ha drept et menneske får ekstra tilfredstillelse gjennom å holde på med kroppen. Det finnes også dem som vil vite hvordan offeret ser ut inni.

Sjefsoverlegen sier at den kriminelle ofte bare er farlig i sitt miljø, han henretter ikke hvem som helst. Om det dreier seg om den andre persontypen kan slå til igjen, og er vanskeligere å finne for politiet.

HER BLE MARCUS FUNNET:</B> Et menneskehode ble mandag funnet i elven Nissan i Halmstad. Det er uvisst hvor lenge hodet har ligget i vannet.