Jakter på bil-vitner

BODØ (Dagbladet): Politiet setter sin lit til at noen så Lindas kjæreste kjøre mellom Ørnes og Inndyr 1. juni eller natta før. Den blå Opel Corsaen 20-åringen kjørte til politihuset i Bodø da han kom til avhør fredag, står sentralt i drapssiktelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener bilen ble brukt til å frakte liket av den drepte Linda Didriksen fra hybelleiligheten på Ørnes til skjulestedet ved Storvikskaret en gang det aktuelle døgnet for et drøyt år siden.

Bilsporet

Corsaen har aldri vært undersøkt, fordi politiet ikke har funnet grunnlag for å pågripe 20-åringen før nå. Politiet tok beslag i bilen da gutten ble drapssiktet fredag.

- Vi er interessert i observasjoner av den blå Opel Corsaen langs kjøreruten mellom Ørnes og Inndyr. Aktuelt tidsrom er natt til 1. juni og 1. juni i fjor, sier politiinspektør Ann Rødvei.

Ingen har hittil sagt de har sett 20-åringen kjøre langs ruten i dette tidsrommet.

Men 20-åringen og bilen skal være sett ved bensinpumpene utenfor Baron-butikken på Inndyr, som er guttens hjemsted. Bensinpumpe-observasjonen skal være gjort tidligere enn han har forklart.

Gravferd

I dag gravlegges Linda Didriksen fra Rødøy kirke. Politi og forsvarer Roald Angell vil ikke svare på om kjæresten har ytret ønske om å være til stede.

20-åringen har samtykket i varetekt med brev- og besøksforbud til onsdag. Avtalen er kommet i stand fordi forsvarer Angell er opptatt med en annen rettssak i dag og i morgen.

I flere timer i går jobbet Angell og klienten seg gjennom etterforskningsmaterialet de har fått av politiet.

- Min klient er vil la seg avhøre, men det kan neppe skje før fengslingsmøtet. Han fastholder sin uskyld, sier Angell.

Politiinspektør Ann Rødvei forberedte i går fengslingsbegjæringen.

BILSPORET: Politiet vil nå vite mest mulig om 20-åringens Opel Corsas bevegelser 31. mai og 1.juni i fjor.