Jakter på bingogjeng

Politiet jakter nå på flere personer som ikke har vært på Inger Sunds favorittbingo etter drapet på 69-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslopolitiet konsentrerer seg nå fullt og helt om bingomiljøet i hovedstaden. Dagbladet får fra flere kilder bekreftet at flere faste gjester av utenlandsk opprinnelse ikke har oppsøkt M16 Bingo, som var Inger Sunds favorittbingo, etter at 69-åringen ble ranet og drept.

- Vi vet for lite om bingospillerne av utenlandsk opprinnelse. Vi tror det er flere av disse som ikke har snakket med politiet, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen til Dagbladet.

Faste gjester borte

Sentrale kilder i bingomiljøet antyder overfor Dagbladet at politiet nå bør fokusere på å finne disse personene, fordi de kan vite noe om hva som har skjedd med 69-åringen.

En ansatt sier rett ut at flere faste gjester av utenlandsk opprinnelse ikke har oppsøkt M16 Bingo etter at Inger Sund ble ranet og drept.

- Det er påfallende hvordan et titall mennesker har forsvunnet fra bingoen etter at Inger forsvant. Før var de innom nesten daglig - nå er de ikke her lenger. Hadde jeg vært etterforsker, ville jeg sjekket videoovervåkingsfilmen og fingransket hvert eneste ansikt som forlot bingoen den aktuelle fredagen. Det går fint - jeg har selv plukket ut en som drev hærverk ved å granske en slik videoteip. 14- 15 av gjestene som vanket her i tida før Inger ble drept, går ikke hit lenger nå. Det er påfallende, mener Dagbladets kilde.

- Vanskelig sak

- Vi prøver nå å koordinere informasjonen vi har fått, men vi er fortsatt avhengig av tips fra publikum. Det forspranget på fire døgn som raneren fikk, blir ikke lett å hente inn. Forspranget gjør at jeg oppfatter saken som vanskelig å løse, konstaterer politiavdelingssjef Finn Abrahamsen.

En annen person i bingomiljøet forteller hvordan avdøde Inger Sund likte å sitte på stolen sin, spille på automat og se maskinens gevinstkolonne stige og stige.

- Det samme så jo alle andre som var til stede. Inger la ikke skjul på hvor mye hun til enhver tid hadde utestående på automaten, og det kan jo ha fristet noen hver til å forsøke seg på ran, sier kvinnen.

- En gang advarte jeg Inger og spurte hva hun ville gjøre dersom noen forsøkte å stjele pengene hun alltid vekslet til seg ved spillets slutt. «Da tar jeg bare denne og drar til ham,» svarte Inger smilende mens hun viftet med paraplyen sin. Hun brukte nemlig paraplyen som spaserstokk, konstaterer kvinnen.