Jakter på bordell-utleiere

En tidligere eiendomsmegler er siktet for hallikvirksomhet. Politiet tar opp kamp bordell-utleiere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Eiendomsinvestorers inntekter fra utleie av lokaler som brukes som bordell kan føre til straffeansvar. Har utleier visst hva som foregår i lokalene er han eller hun straffeansvarlig og inntekten kan inndras til statskassen.

Megler pågrepet

En tidligere 48 år gammel Remax-megler er varetektsfengslet i 14 dager, siktet for hallikvirksomhet. Politiet mener at megleren, som også livnærer seg som investor er den reelle eieren av en eiendom i Kingosgate 1 i Oslo. Lokalet ble brukt som bordell.

En annen person står oppført som eier av den aktuelle leiligheten, men telefonavlytting som politiets spesialenhet Catch har gjennomført tyder på at det er 48-åringen som er den egentlige eieren og at han vet hva som har foregått i leiligheten.

Ved siden av jobben som megler i Remax på Nordstrand i Oslo kjøpte, solgte og pusset 48-åringen opp flere eiendommer på Østlandet. Han sluttet i meglerselskapet for vel tre måneder siden.

- Vi var ikke kjent med at han drev med kjøp og salg av eiendom, eller virksomheten han nå er siktet for. Han sluttet etter eget valg, sier Eikin Schrøder som eier meglerselskapet Remax på Nordstrand til Dagens Næringsliv.

48-åringens forsvarer sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld, selv om han har godtatt to ukers varetektsfengsling.

Opererer på vestkanten

Rundt 400 prostituerte opererer fra leiligheter i Oslo, ifølge en rapport fra forskningsstiftelsen Fafo.

I forrige uke aksjonerte politiet mot en bygning på vestkanten i Oslo. Eiendomsinvestor Ivar Tollefsen i selskapet Fredensborg AS eier og driver Løvenskioldsgate 12, der politiet aksjonerte.

- De nye leietagerne møtte ordentlig kledd til visning, og framsto som hyggelige, dannede og bunnsolide, sier Tollefsen til Dagens Næringsliv.

Men virkeligheten var en annen. Naboer begynte å klage. Det var stor trafikk ut og inn av leiligheten. Tollefsen ante uråd og begynte å undersøke nærmere. Det endte med at han kontaktet politiet.

- Vi er kjent med flere bordeller i Oslo, uten at vi ønsker å oppgi noe tall, sier politiadvokat Jørn Mejdell Jakobsen til Dagens Næringsliv.

Han sier at utleiere bør akte seg vel, slik hallikparagrafen nå er utformet. Regelverket er slik at om utleier vet, mistenker eller burde ha visst at deres lokaler brukes til bordeller, så rammes utleieren av straffeloven.

LUKSUSBORDELL:</B> I denne leiligheten på Oslos vestkant skal det ha vært drevet prostitusjon i stor stil.