Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jakter på denne mannen

Mystisk mann fotografert i buskene utenfor G4S kort tid før sjokkranet i Stockholm.

HVEM ER DETTE?: Et overvåkningskamera har tatt bilder av denne mystiske mannen som nå er et hett spor i etterforskningen av det spektakulære ranet i Stockholm onsdag. Foto: Politiet
HVEM ER DETTE?: Et overvåkningskamera har tatt bilder av denne mystiske mannen som nå er et hett spor i etterforskningen av det spektakulære ranet i Stockholm onsdag. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| STOCKHOLM (Dagbladet/Expressen): Politiet i Stockholm og Rikskriminalpolisen i Sverige kan være i ferd med å sirkle inn sentrale personer som deltok eller var involvert i det spektakulære ranet mot verdisentralen G4S i Stockholm grytidlig onsdag morgen.

Politiet har nå gått ut med en etterlysning internt av fire bilder av en mann de ikke klarer å identifisere. Bildene er distribuert i politiets intranett under tittelen «Akutinfo». I teksten står det: «Vi behøver snarest identiteten på mannen.» Den mystiske skikkelsen skal ha blitt sett utenfor verdisentralen bare et par uker før ranet skjedde.

- Jeg vet at vi trenger identiteten til et antall personer som av ulik grad er interessante for oss, sier pressetalsmann Ulf Göranzon i politiet.

Han ønsker ikke å kommentere bildet spesifikt, men sier:

-  Er det slik at man har fått informasjon om en person så skal mannen identifiseres slik at man kan sjekkes ut eller inn av etterforskningen, sier han.

Solbriller

Personen på bildet røyker pipe. Han har lyse og grå klær på seg. På to av bildene har han på seg solbriller. Ifølge Göranzon er det viktig at alle identifiseringer skjer kjapt.

- Generelt er det viktig å få identiteten på de personer som dukker opp i den innledende etterforskningen, sier han.

Store ressurser i Stockholm-politiets beredskapsstyrke er satt av til å oppklare ranet i tillegg fra Rikskriminalpolisen, som er det samme som Kripos i Norge.

-  Det er masse aktivitet og vi foretar veldig mye tekniske undersøkelser. Foreløpig har det ikke ført til noen spektakulære pågripelser, sier leder for den beredskapstroppen i Stockholm, Christer Birgersson.

Han har forberedt sine tjenestemenn at dette handler om personer som ikke tar av veien for å benytte seg av alle mulige midler til å komme unna.

Livsfarlige

-  Handlingen viser at dette er svært profesjonelle gjerningsmenn som er topp motiverte til på lykkes. Sånn sett er de livsfarlige, sier han.

Pressetalskvinne Carolina Ekéus sier at politiet siden i går har jobbet med tradisjonell politietterforskning.

- Vi analyserer tips, det gjennomføres avhør og vi går gjennom opplysninger i saken, sier hun.

-  Er det gjort pågripelser?

-  Det vil jeg ikke kommentere, sier Ekéus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling