Jakter på DNA-spor

Militære etterforskere har funnet spor som skal DNA-testes for å se om de drepte tre uskyldige bønder eller al-Qaida-topper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske myndigheter vil ikke spekulere om prøvene som ble tatt på åstedet etter angrepet kan stamme fra Osama bin Laden. De vil heller ikke utelukke noe, melder CNN.

50 soldater og kriminalteknikere har søkt i Zawar Kili, øst i Afghanistan. 4 februar sendte en CIA-drone en rakett mot tre menn som mistenktes for å være al-Qaida-topper. På stedet har etterforskere funnet dokumenter, våpen og kroppsdeler som skal undersøkes og analyseres.

Ifølge kilder i Pentagon skal materialet DNA-testes, og amerikanske myndigheter har stor tro på at funnene kan være verdifulle.

Dersom det blir nødvendig skal det være aktuelt å skaffe til veie DNA-prøver fra bin Ladens familie, for å han noe å sammenlikne prøvene med.

- Ikke bin Laden

En av afghanerne som døde i rakettangrepet var høy, tynn og hadde på seg hvite klær, hvilket umiddelbart utløste spekulasjoner om at det kunne være terrormistenkte Osama bin Laden. Lokalbefolkningen i Zawar Kili sier derimot at de tre verken var bin Laden eller andre al-Qaida-medlemmer.

- Mir Ahmad var ganske høy, men han var ikke bin Laden, sier de om mannen som visstnok skal ha liknet på terrorlederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer