Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jakter på DNA-spor

Militære etterforskere har funnet spor som skal DNA-testes for å se om de drepte tre uskyldige bønder eller al-Qaida-topper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske myndigheter vil ikke spekulere om prøvene som ble tatt på åstedet etter angrepet kan stamme fra Osama bin Laden. De vil heller ikke utelukke noe, melder CNN.

50 soldater og kriminalteknikere har søkt i Zawar Kili, øst i Afghanistan. 4 februar sendte en CIA-drone en rakett mot tre menn som mistenktes for å være al-Qaida-topper. På stedet har etterforskere funnet dokumenter, våpen og kroppsdeler som skal undersøkes og analyseres.

Ifølge kilder i Pentagon skal materialet DNA-testes, og amerikanske myndigheter har stor tro på at funnene kan være verdifulle.

Dersom det blir nødvendig skal det være aktuelt å skaffe til veie DNA-prøver fra bin Ladens familie, for å han noe å sammenlikne prøvene med.

- Ikke bin Laden

En av afghanerne som døde i rakettangrepet var høy, tynn og hadde på seg hvite klær, hvilket umiddelbart utløste spekulasjoner om at det kunne være terrormistenkte Osama bin Laden. Lokalbefolkningen i Zawar Kili sier derimot at de tre verken var bin Laden eller andre al-Qaida-medlemmer.

- Mir Ahmad var ganske høy, men han var ikke bin Laden, sier de om mannen som visstnok skal ha liknet på terrorlederen.

En journalist i Washington Post har snakket med befolkningen i en nærliggende landsby. Helt fram til der de tre afghanerne ble drept fikk han imidlertid ikke komme. Amerikanske elitesoldater som sa de drev med etterforskning sa at de ville skyte ham dersom han nærmet seg, skriver svenske Expressen.

Amerikanske myndigheter har sagt at de avfyrte raketten mot de tre etter at de fikk et tips om at de var tre al-Qaida-topper. Fra militært hold kom også antydninger om at det kunne dreie seg om bin Laden.

  • Afghanske grupper hevdes å ha angitt lokale motstandere til USA, for å «bli kvitt sine problemer». Flere uskyldige har derfor blitt drept av amerikanske angrep.
<B>BOMBET: CIA har brukt ubemannede fly av typen Predator under tokt inne i Afghanistan.
Hele Norges coronakart