Jakter på DNA-spor

Politiet finkjemmer fortsatt leiligheten til Inger Sund (69) etter spor som kan hjelpe dem i jakten på den som drepte henne. I går kveld ble drosjesjåføren som sist så henne i live, sjekket ut av saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært folk inne i leiligheten hennes i Sognsveien i Oslo, og politiet jakter på etterlatte spor. Ved inngangspartiet i blokka har de funnet flere fingeravtrykk, og politiet kommer til å sammenlikne disse med personene som bor i blokka, for å sile dem ut, og så sjekke andre avtrykk i forsøk på å identifisere gjerningsmannen.

- Har dere funnet DNA-spor?

- Det vil jeg ikke kommentere, men dersom det er etterlatt DNA-spor der, kommer vi til å finne dem, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved volds- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Så ingenting

Drosjesjåføren som fredag i forrige uke kjørte Inger Sund fra bingoen ved Youngstorget til leiligheten i Sognsveien 4, meldte seg i går for politiet. I et langt avhør fortalte han om turen, og ting han eventuelt kan ha sett ved leiligheten.

Politiinspektøren sier at det kom lite fram i avhøret.

- Han slapp henne av på utsiden av leiligheten klokka 20.20, og så ikke noe mistenkelig.

Politiet fikk derfor lite hjelp av personen som trolig var den siste - bortsett fra gjerningspersonen(e) - som så Sund i live.

De ber derfor fortsatt folk som kan ha sett noe, om å melde seg for politiet.

- Vi har avhørt veldig mange personer, men det er ingen som kan fortelle om noen spesielle observasjoner, sier politiinspektøren.

Gransker videre

Også i helga går kriminalteknikere gjennom leiligheten til den avdøde kvinnen. Kristiansen sier at han, av hensyn til etterforskningen, ikke kan si noe om funn i leiligheten, dødsårsaken eller i hvilket rom Sund ble funnet.

Men det er grunn til å tro at kvinnen ble funnet enten i et av de to soverommene eller i entreen.