Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jakter på DNA-spor

Ni menn av utenlandsk opprinnelse som oppholdt seg like ved åstedet drapsnatta, ga i går frivillig fra seg DNA-prøver og fingeravtrykk til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har få spor å gå etter i saken, men forskjellige miljøer med utlendinger blir gransket.

  • På en campingplass kort vei fra åstedet bodde ei gruppe sigøynere drapsnatta. Flere av disse ble avhørt så tidlig som to timer etter drapet, og ni menn i gruppa ble i går innkalt til avhør. De ga frivillig DNA-prøver og fingeravtrykk til etterforskerne.

- Vi samarbeider fullt ut med politiet. Vi har ingenting å skjule og håper dette drapet blir oppklart. Dessverre har vi ikke sett noe som kan hjelpe politiet, sier en i gruppa til Dagbladet.

  • Asylmottaket Haugaland mottakssenter har blitt kontaktet av politiet. Det desentraliserte mottaket har 312 asylsøkere av 28 nasjonaliteter i om lag 70 leiligheter i Haugesund. Mottaket ville i går ikke kommentere om noen av asylsøkerne var kalt inn til avhør i saken.

Ingen mistenkte

De tekniske undersøkelsene på åstedet fortsatte i går. Etterforskerne prøver å finne ut hvilke gjenstander som er fjernet fra boligen.

I tillegg til to taktiske og tre tekniske etterforskere fra Kripos, har også saksanalytiker Kristin Bardal fra Kripos' institutt for analyse og metodeutvikling, sluttet seg til etterforskningsledelsen. Hun skal registrere, sortere og analysere de svært mange etterforskningsopplysningene som er samlet inn i saken. Politiet fortsatte med avhør og rundspørringer i går.

- Vi har mye informasjon å jobbe med, men har ikke kommet nærmere noen mistenkte i saken, sier politiadvokat Trond Jarle Bachmann ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Optimistiske

Dagbladet er kjent med at etterforskningsledelsen har god tro på at de vil klare å ta gjerningsmennene raskt.

Det er først og fremst gode vitneobservasjoner og sterk tro på at det er mulig å sikre seg gjerningsmennenes DNA fra åstedet, som gir etterforskerne optimisme.

Annie Olsvik ble obdusert av rettsmedisinere ved Haugesund sykehus i går formiddag. De har konkludert med at hun døde av de ytre skadene hun ble påført, men politiet vil ikke offentliggjøre hvordan hun ble drept.

Trygghetsalarmen hennes ble funnet like ved hennes døde kropp. Den ble aldri utløst.