Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jakter på dødsdop

DRAMMEN / OSLO (Dagbladet.no): Politiet jager personen som solgte ecstasy-pillene som trolig har tatt livet av en 17 år gammel jente i Buskerud. Jenta døde i går kveld etter ei uke i koma. I lomma hennes fant mora ecstasy med Mitsubishi-logo - lik pillene som allerede har krevd to danske liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi frykter at flere av disse pillene er i omløp. Vårt mål er å snarest oppspore personen som har solgt ecstasy-pillene, sier lensmann Erling Arne Meek i Nedre Eiker til Dagbladet.no.

Politiet kaller inn jentas omgangskrets i Nedre Eiker og flere vil bli avhørt i løpet av dagen. Forhåpentligvis vet noen hvor 17-åringen har fått tak i dødsdopet.

Flere kan ha fått i seg pillene som trolig tok livet av 17-åringen - og flere piller kan fortsatt være i omløp. Politi i flere europeiske land har de siste ukene drevet en intens jakt på ecstasyen som allerede har flere liv på samvittigheten.

- Det kan bli vanskelig å finne ut hvor jenta har kjøpt pillene, men vi prioriterer jakten, sier politibetjent Rune Bakkeli ved Drammen politidistrikt.

Døde etter uke i koma

Kort tid etter at den 17 år gamle jenta kom hjem til Nedre Eiker sist søndag, falt hun i koma og ble brakt til Buskerud sentralsykehus. I en uke lå hun i koma på intensivavdelinga. Sent i går kveld døde hun.

Lørdag kom moren hennes til Drammens-politiet med pillene hun fant i datterens lommer. Tre lysebrune ecstasy med Mitsubishi-logo på den ene sida - et kryss på den andre, skriver Drammens Tidende.

- Pillene har samme merke som dødspillene i Danmark. Det trenger ikke å bety at de inneholder det samme. Hvem som helst kan lage denne logoen på narkotikaen de produserer, sier politibetjent Bakkeli til Dagbladet.no.

To døde i Danmark

Politiet venter en foreløpig obduksjonsrapport i morgen tidlig. Da vil de trolig kunne fastslå om jenta døde av ecstasybruk.

De siste ukene har to danske menn omkommet etter å ha dopet seg med Mitsubishi-piller. Den ene døde av store, indre blødninger og vannutredninger i lungene etter fire dager i koma. Pillene inneholdt ikke ecstasy-stoffet MDMA, men et billigere og livsfarlig stoff som heter PMA.

- Pillene vil bli sendt til undersøkelse i dag. Vi får resultatet om noen uker, sier Bakkeli.

Den 17-årige jenta trenger ikke å ha fått i seg de såkalte dødspillene - det finnes eksempler på dødsfall også etter vanlig ecstasybruk.

Populært merke

Mitsubishi har i mange år - til bilprodusentens store forargelse - vært blant de mest populære og kraftigste ecstasy-pillene på markedet. De har i flere år vært å få kjøpt her til lands. Men populariteten fører også til at mange velger å kopiere logoen - uten å stille de samme kvalitetskravene som de originale Mitsubishi-produsentene.

- Det har vært snakk om at slike piller kan inneholde strykning eller rottegift, sier overlege Nils Erik Foss ved Buskerud sentralsykehus til Drammens Tidende.

<B>JAGER SELGEREN: Politiet ønsker svært gjerne å finne personen som solgte 17-åringen ecstasy. Lensmann Erling Arne Meek i Nedre Eiker vil finne ut hvilke stoffer som var i pillene.
MAMMAS FUNN: Mora til den avdøde jenta fant lørdag disse tre ecstasy-tablettene med Mitsubishi-logo i datterens jakkelomme.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media