MASSIV UTRYKNING Politiet i California hadde i 18-tida i kveld norsk tid ennå ikke funnet den ettersøkte eks-politimannen etter at han skal ha skutt og drept flere personer i dag. Foto: Kevin Warn / AP / NTB SCANPIX
MASSIV UTRYKNING Politiet i California hadde i 18-tida i kveld norsk tid ennå ikke funnet den ettersøkte eks-politimannen etter at han skal ha skutt og drept flere personer i dag. Foto: Kevin Warn / AP / NTB SCANPIXVis mer

Jakter på eks-politimann som har skutt og drept flere personer

Christopher (33) har erklært geriljakrig mot politiet i California. Skal stå bak to drap og flere skyteepisoder mot tidligere kolleger i løpet av dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i hele Sør-California jakter i kveld på Christoper Jordan Dorner (33) - som selv har vært politimann.

Dorner er mistenkt for å stå bak to drap og for å ha skutt flere politifolk i  påfølgende hendelser i løpet av dagen.

33-åringen, som fikk sparken i 2009, la nylig ut en erklæring på Facebook-sida si der han lover «ukonvensjonell og assymetrisk krigføring» mot politietaten, skriver Los Angeles Times.

I det såkalte manifestet nevner han rundt 25 navngitte personer, hvorav mange er knyttet til politietatene, og store politistyrker har rykket ut for å beskytte demog få dem i sikkerhet på hemmelig sted. LA-politiet tolker navngivningen som ei drapsliste.

I den lange teksten om motivene for masseskytingen skriver Dorner, som har militær bakgrunn, blant annet at «de forferdelige drapene er et nødvendig onde».

Skjøt politifolk i lyskryss Det var kort tid etter at politiet offentliggjorde at de jaktet på Dorner i forbindelse med et dobbeldrap på et samboerpar i Orange County at det kom en ny dramatisk melding om at eks-politimannen hadde skutt minst tre politifolk.

33-åringens bil ble massivt etterlyst, blant annet på elektroniske skilter langs motorveiene, men Dorner har trolig byttet skilter på bilen, melder flere medier.

Den første skytinga skjedde i 01.30-tida i natt Californa-tid. Da gikk Dorner til angrep på to politifolk som beskyttet en av personene nevnt i 33-åringens manifest. En av politimennene ble truffet i hodet i skuddvekslingen.

Kort tid etter ble en tilfeldig politipatrulje overrumplet i et lyskryss. Politimennene hadde stoppet på rødt lys da én av dem ble skutt og drept og den andre alvorlig skadd.

Politiet skjøt uskyldige Den panikkartede stemningen som fulgte blant politipatruljene som jakter på 33-åringen, førte til at tjenestemenn i en annen bydel skjøt to uskyldige personer i en bil som lignet på Dorners - men som ikke hadde noe med ham å gjøre. En lignende skyting skal ha skjedd i en annen feiltolket situasjon uten at noen ble fysisk skadd.

Seint i går kveld skal Dorner ha forsøkt å stjele en 47 fot stor båt fra en Yacht Club i San Diego. Den 81 år gamle båteieren ble overfalt, bundet og truet med pistol. Raneren, som passer eks-politimannens beskrivelse, sa han skulle flykte til Mexico, men kom seg aldri avgårde da et tau viklet seg inn i propellen.

Dagbladet.no kommer med mer.

GJERNINGSMANN: Det er i dag slått full alarm om ettersøkte Christopher Jordan Dorner i hele Sør-California . Foto: Irvine Police Department
GJERNINGSMANN: Det er i dag slått full alarm om ettersøkte Christopher Jordan Dorner i hele Sør-California . Foto: Irvine Police Department Vis mer