Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jakter på en navngitt person

Et skritt nærmere løsning på drapet av Anna Politkovskaja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Russisk politi har avslørt identiteten til en av mennene som skjøt og drepte journalist Anna Politkovskaja, melder det russiske nyhetsbyrået ITAR-TASS. Det letes nå etter mannen.

Anna Politkovskaja ble drept i oppgangen i blokka der hun bodde, 7. oktober 2006. Med sin kritiske og undersøkende journalistikk fikk hun stor anerkjennelse internasjonalt, men var svært lite populær i Kreml.

I tiden før hun døde skrev Politkovskaja om Tsjetsjenia og Tsjetsjenias Moskva-vennlige statsminister Ramzan Kadyrov. Politkovskajas kolleger mener drapet var politisk motivert, og at hun mistet livet på grunn av sin kritikk av regimet.

Det er en russisk statsadvokat som kom med den nye utviklingen i saken i dag. Han fortalte at de har visst om den navngitte mannen siden oktober i fjor, men først i dag ble opplysningen offentliggjort.

Totalt er ni personer mistenkt for å være involvert i drapet, inkludert Pavel Ryaguzov, oberst i den russiske sikkerhetstjenesten.

Han ble i dag formelt siktet for å ha gitt drapsmennene Politkovskayas adresse. Det skjedde under et fengslingsmøte, der statsadvokaten ba om fortsatt varetekt for mannen. Ryaguzoc har vært arrestert siden august i fjor, skriver nyhetsbyrået AP.

60 personer skal så langt være avhørt i saken.

VAKTE HARME: Med sin kritiske og undersøkende journalistikk fikk hun stor anerkjennelse internasjonalt, men var svært opopulær blant den politiske ledelsen i Russland. Foto: METTE MØLLER/DAGBLADET
VAKTE HARME: Med sin kritiske og undersøkende journalistikk fikk hun stor anerkjennelse internasjonalt, men var svært opopulær blant den politiske ledelsen i Russland. Foto: METTE MØLLER/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media