Jakter på enda en drapsmann

En ukjent, desperat drapsmann er på flukt. Politiet ble i går kveld sikre på at det var to drapsmenn som mishandlet og knivdrepte pensjonistekteparet Eva (67) og Arne Gunnar (70) Auke på Sinsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kjent kriminell 28-åring fra Refstad i Groruddalen er arrestert og siktet for overlagt dobbeltdrap. Han ble avslørt etter at politiet beslagla smykker som tilhørte pensjonistekteparet.

Store politistyrker jaktet i går kveld og i natt etter dobbeltdrapsmannen som fortsatt er på frifot.
- Det er flere momenter som gjør at vi mener at det var to drapsmenn, sier politiinspektør Gunnar Larsen.

- Er det kniven som ble funnet ved ofrene og kjøkkenkniven som ble funnet i hagen?

- Blant annet, men vi har også flere andre ting som gjør at vi mener det var to drapsmenn. Fingeravtrykksundersøkelsene er foreløpig ikke klare. Men en total kriminalteknisk vurdering gjør at vi leter etter en drapsmann til, sier politiinspektør Gunnar Larsen.

Flere sjekket

Flere kjente kriminelle narkomane vinningsforbrytere ble i går hentet inn av politiet. Samtlige ble alibisjekket før de ble løslatt.

Etter hva Dagbladet erfarer har etterforskerne konsentrert jakten på den ukjente drapsmannen i det hardt belastede narkotikamiljøet i Oslo. Først og fremst er det menn som er kjente for vold og innbrudd, som er i søkelyset hos politiet.
- Foreløpig har vi pågrepet en person. Ingen andre er siktet i saken, sier politiinspektør Gunnar Larsen.

Det var en kombinasjon av flaks og rene tilfeldigheter som førte til at politiet i Oslo seint søndag kveld forsto at de sto foran et gjennombrudd i drapsetterforskningen.

Samme kveld kunne drapsjegerne arrestere en 28 år gammel mann fra Refstad i Oslo, og sikte ham for overlagt dobbeltdrap på pensjonistekteparet Eva og Arne Gunnar Auke i Sinsenveien.

Fant smykker

Ved 11.30-tida sist torsdag ble ekteparet funnet knivdrept av et familiemedlem. Noen få timer seinere observerte en sivil politispaner i Oslo sentrum en handel med narkotika.

28-åringen, som fyller 29 år førstkommende fredag, ble pågrepet.

Politiet fant flere smykker på ham under ransakelsen. Smykkene ble beslaglagt, og mannen som er svært godt kjent av politiet, ble deretter løslatt.

Først søndag så drapsetterforskerne smykkene. De kunne raskt fastslå at de stammet fra villaen i Sinsenveien 44, og at de hadde tilhørt Eva Auke.

- Mannen er siktet for overlagt drap på ekteparet, var stort sett det eneste politiinspektør Gunnar Larsen ville si om etterforskningen i går.
På en pressekonferanse i går formiddag fortalte politiet at det var funnet gjenstander på 28-åringen og at det var bakgrunnen for siktelsen.

Dagbladet fikk likevel bekreftet at det var smykkene, som var stjålet fra eneboligen på Sinsen, som avslørte 28-åringen.

Kriminell

Funn på drapsstedet har styrket etterforskerne i teorien om at drapene må ha skjedd i narkotikarus.

Mannen som fortsatt er på flukt, vet trolig at kameraten er arrestert og at det bare er et tidsspørsmål før han selv blir pågrepet.
28-åringen blir framstilt for varetektsfengsling i Oslo forhørsrett i dag.

Allerede tidlig i ungdomsåra ble den nå 28 år gamle mannen godt kjent av politiet. Siden midten av åttitallet har han en rekke kriminelle forhold på samvittigheten.

Det kriminelle rullebladet er fullt - narkotikaforbrytelser, innbrudd, tyverier og grov vold.

Selv om politiet har konfrontert 28-åringen fra Refstad, et boligområde litt lenger nord i Groruddalen, med bevisene de har mot ham, nekter mannen ethvert kjennskap til drapet.

Ifølge politiet er det flere forhold som gjør at de er sikre på at rett mann er pågrepet for drapet på pensjonistekteparet.
Etter hva Dagbladet erfarer, har politiet sikre indikasjoner på at 28-åringen også skal ha stått bak flere av de andre innbruddene i Sinsen-området de siste ukene.