- Jakter på enda en drapsmann

De to kinesiske studentene kan ha blitt overfalt og drept av to gjerningsmenn. Dermed frykter etterforskerne at en ukjent drapsmann går løs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for mistanken er omstendigheter på åstedet, hybelen i studentblokka i Bjerregaards gate i Oslo. De to studentene, Ningyan Yu (23) og Yuhang Wu (22), er trolig drept på samme tid, men på to forskjellige måter. Hovedspørsmålet etterforskerne stiller seg, er om det er mulig for en person å utføre to drap på en liten hybel - og attpåtil bruke to forskjellige våpen.

Ifølge Dagbladets kilder stiller også politiets kriminalteknikere seg undrende til om det er mulig for bare én person å utføre to bestialske drap på samme tid.

Sto ofrene nær

I går ble den drapssiktede fetteren varetektsfengslet i to nye uker, men Oslo tingrett mener at mistanken ikke er spesielt sterk.
Ningyan Yu ble kvalt med en snor. Kjæresten Yuhang Wu ble drept med flere knivstikk. Politiet har ikke funnet kniven som ble brukt under drapene. Snora ble imidlertid funnet på åstedet.

Så langt skal det ikke være noen opplysninger i saken som knytter den drapssiktede fetteren til den ukjente kniven eller snora.

- Vi er sikre på at den eller de som begikk drapet sto ofrene nær. Drapsmannen - eller drapsmennene - hadde god kjennskap til ofrenes rutiner, sier politiadvokat Svein Holden til Dagbladet.

Tror politiet at flere personer står bak drapene?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Holden. Den drapssiktede fetteren har vært i fire avhør, og har hele tida nektet straffskyld.

Hadde fri fra jobben

Politiet skal så langt ikke ha noen biologiske spor som knytter drapssiktede til selve drapshandlingene.

Etterforskerne avventer nå resultater fra tekniske undersøkelser og analyser av telefonutskrifter. Politiet mener at de kan ha biologiske spor - som blod, hår eller hud - som knytter siktede til handlingen, men at det er for tidlig å si noe helt sikkert.

Politiet tror de to studentene ble drept enten torsdag 12. februar eller fredag 13. februar. Det betyr at de kan ha ligget på hybelen i åtte dager før de ble funnet.

Siktede har forklart at han var på jobb fram til midnatt torsdag kveld, og at han deretter gikk hjem for å sove. Fredag hadde han fri. Fetterens forsvarer, advokat Tor Kjærvik, vil ikke kommentere detaljer fra fengslingsmøtet.

- Jeg er imidlertid enig med retten i at mistanken ikke er spesielt sterk. Jeg sitter med en følelse av at politiet avventer resultater fra de tekniske undersøkelsene og bruker dette som grunnlag for å få siktede varetektsfengslet, sier advokat Tor Kjærvik.

FENGSLET PÅ NYTT: Den drapssiktede 22-åringen ble i går fengslet for to nye uker, selv om retten mener at mistanken ikke er spesielt sterk. Her er 22-åringen avbildet sammen med de to drepte studentene i fjor høst.