Jakter på enda ett tonn hasj

Politiet jakter på opp til ett tonn hasj, som er forsvunnet. Hasjen - verdt 50 millioner kroner - kan russermafiaen, eksjugoslavene og norske kriminelle ha gjemt i sjøen ved Egersund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vel ett tonn hasj er beslaglagt, men politiet frykter at hasjligaen har gjemt et like stort parti under vann.

- Ingen kommentar, er det eneste politiinspektør og narkotikasjef Morten Yggeseth ved Oslo politidistrikt vil si.

Dagbladet fortalte i går historien om hvordan hasjligaen smuglet det rekordstore partiet til Norge. Politiet holder kortene tett og vil ikke fortelle hvor de fant de 840 kiloene gjemt. Det eneste Yggeseth vil bekrefte, er at funnet ble gjort på en holme i nærheten av Egersund.

Marinesøk

Politiet har informasjon om at ligaen har smuglet mer enn ett tonn hasj. Derfor er marinen kontaktet, og det er i flere dager søkt med både miniubåt og dykkere i sjøen, etter partiet som angivelig skal være gjemt under vann.
Området hvor det søkes med miniubåt, skal være en kjent fiskeplass utenfor Egersund, noe som ikke vil gjøre det lettere for politiet å finne hasjen.

Hjemme hos en av de siktede fant politiet en GPS-satellittnavigator. På GPS-en var posisjonen til fiskeplassen - som politiet tror er identisk med stedet der hasjen er gjemt - matet inn.

Flere turer?

Politiet har ved hjelp av Interpol forsøkt å finne ut om den russiske smuglerskuta «Priekule» kan ha gjort flere turer fra Marokko til Norge med narkotika. Foreløpig har det ikke lykkes etterforskerne å få avkreftet eller bekreftet arbeidsteorien.

Narkotikapolitiet mener «Priekule» var på vei til en havn i Marokko, da båten ble praiet av spanske tollere i forrige uke. Angivelig for å frakte et nytt hasjparti til Norge.

Kilder i politiet bekreftet i helga overfor Dagbladet at de har fått opplysninger om at et større parti hasj skal være gjemt unna, og at smuglerne skal ha hatt noen kilo med kokain om bord i båten.

Kapteinen nekter

Den 51 år gamle ukrainske kapteinen på «Priekule» har forklart seg for spansk politi. Mannen nekter ethvert kjennskap til narkotikapartiet. I forklaringen Dagbladet har fått tilgang til, heter det:

- Det eneste jeg har gjort, er å møte en nordmann på en øy. Det kan da ikke være straffbart, påstår den ukrainske sjøkapteinen.

Sammen med en drapsdømt nordmann sitter han i arrest i Madrid og nekter å la seg utlevere til Norge.

Politiets problem er at de ikke har funnet spor etter narkotika om bord i båten. To av de siktede, far og sønn av jugoslavisk opprinnelse, ble fredag hentet til Oslo for nye avhør. De har siden arrestasjonen sittet i varetekt i henholdsvis Haugesund og Stavanger.