Jakter på farlig kriminell

Store politistyrker jaktet i natt på Hieu Hiep Tran (25), som er etterlyst etter skudd-dramaet på nattklubben Baronen og Baronessen i Oslo natt til i går. Tran beskrives av politifolk som en hardbarket kriminell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både han og broren er siktet i saken.

25-åringen er dømt for over 20 ulike forhold, blant annet volds- og narkotikakriminalitet.

Øyenvitner har pekt ut Tran som mannen som avfyrte skuddene mot dørvakter og gjester på det kjente utestedet i Oslo sentrum. Han oppsøkte utestedet sammen med en bror og to kamerater.

Ved 22.30-tida i går kveld meldte den 24 år gamle lillebroren til Tran seg.

- Han ringte oss og oppga en adresse vi kunne plukke ham opp ved. Vi kommer til å holde ham over natta, opplyser Finn Abrahamsen.

Lillebroren er siktet for medvirkning til drapsforsøk. Han blir avhørt av politiet i dag.

Hevn for broren

- Vi sitter i samtaler nå, opplyste advokat Cecilie Nakstad fra advokatfirmaet Staff, som representerer broren. Til advokaten sier 24-åringen at han ikke skal ha vært til stede da skuddene falt. Han hevder også å ha alibi for tidspunktet skuddene falt.

Den ettersøkte Tran skal ha skutt mot utestedet som hevn, fordi lillebroren og noen kamerater ble nektet å komme inn på Baronen og Baronessen tidligere på kvelden.

I natt gikk politiet fra adresse til adresse i det vietnamesiske miljøet i hovedstaden, for å spore opp 25-åringen og kameratene som skal ha deltatt i attentatet på Baronen og Baronessen natt til i går. Alle skal etter det Dagbladet erfarer være tidligere kjenninger av politiet, og en av personene har over 90 forhold på rullebladet.

Det påstås overfor Dagbladet at Tran er tilknyttet et kriminelt, vietnamesisk miljø i Oslo sentrum. Ifølge politiet består miljøet av en hard kjerne på rundt 30 personer i alderen 17 til 27 år.

Politiet satte inn alt disponibelt mannskap i jakten på den etterlyste 25-åringen, som pågikk for fullt hele natta.

Interne oppgjør

- Dette er et meget hardt miljø, og vi kjenner til at de blant annet driver med gambling, sier politiavdelingssjef ved voldsavsnittet i Oslo, Finn Abrahamsen. Han presiserer at det bare er ei liten gruppe av vietnameserne i Oslo som tilhører dette miljøet.

- Jeg vil berømme mange personer i det vietnamesiske miljøet for at de har hjulpet oss under etterforskningen, sier Abrahamsen til Dagbladet.

I 1995 var Tran (25) en av de tiltalte i den såkalte Oslo S-saken, der ungdommer av vietnamesisk og thailandsk opprinnelse barket sammen utenfor hovedinngangen til Oslo Sentralstasjon. En 23 år gammel thailender ble drept av flere knivstikk i ryggen, og flere ble skadd i masseslagsmålet.

Hieu Hiep Tran ble i Oslo byrett dømt til 120 dagers ubetinget fengsel, men han ble seinere frikjent av Borgarting lagmannsrett.

Advokat Erik Lea, som representerte Tran under Oslo S-saken, prøvde i går å få tak i sin klient.

- Jeg har ikke blitt kontaktet av ham, men vil gjerne representere ham hvis han melder seg, sier Lea til Dagbladet.

ETTERLYST: Hieu Hiep Tran er 25 år. Han er 167 centimeter høy og av vietnamesisk opprinnelse.