Jakter på ferje- pyroman

KRISTIANSAND (Dagbladet): Politiet i Kristiansand er ikke på sporet av hvem som har forårsaket branner på Color Lines ferjer mellom Kristiansand og Hirtshals.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politifullmektig Tallak Christensen opplyser at så å si hele forseelsesavsnittet er satt på saken. Politiet hadde inntil i går ettermiddag ikke mottatt ett eneste tips.

- Etterforskningen prioriteres høyt, og vi ser svært alvorlig på saken. Samtidig ønsker vi ikke å spre unødig frykt, sier Christensen.

Oppklart

I går ble det klart at politiet anser det første branntilløpet på M/S «Skagen» som oppklart. Brannen på lugaren ble forårsaket av et lystig lag fra Arendal. Politiet henla saken uten noen strafferettslige reaksjoner.

Så vidt Dagbladet forstår har etterforskerne sjekket ut at ingen av disse personene var om bord under de to andre påsatte brannene, henholdsvis på F/F «Silvia Ana L» i juli og M/S «Christian IV» forrige helg.

Etterforskerne arbeidet nå med å sjekke passasjerlistene for å finne ut om noen passasjerer var om bord på begge turene. Også videoopptak skal granskes.

Farlig situasjon

Brannsjef Terje Hansen i Kristiansand sier at en skipsbrann er en relativt komplisert oppgave.

På bakgrunn av flere uoppklarte branntilløp anbefaler han Color Line å sjekke ekstra nøye at alle systemer for brannvarsling fungerer som de skal.

- Det skader heller ikke å ta noen ekstra brannøvelser for å forvisse seg om at rutinene for innsatspersonellet blant mannskapet er drillet, sier Hansen.