Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jakter på flere gjeng-medlemmer Bislett-drapet

Flere menn fra et kriminelt miljø i Oslo har ikke vært å se etter at Einar Opsahl (35) ble skutt og drept.

DREPT: Einar Opsahl. FOTO: BENJAMIN A. WARD
DREPT: Einar Opsahl. FOTO: BENJAMIN A. WARD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet står fortsatt uten siktede etter at Einar Opsahl (35) ble skutt og drept på Bislett natt til forrige lørdag.

Tre menn ble i går varetektsfengslet, siktet for grov narkotikakriminalitet. Hovedmannen i narkotikaetterforskningen, en 29 år gammel mann med thailandsk bakgrunn, er sentral i det kriminelle miljøet politiet etterforsker etter drapet.

Men selv om han og de to andre, en 31-åring narkobelastet mann fra Lørenskog og en 27 år gammel norskalbaner, sitter i varetekt, leter politiet fortsatt etter flere navngitte menn etter drapet.

Jakter flere menn Etter det Dagbladet erfarer jakter politiet på to-tre bestemte personer som knyttes til kretsen rundt den kriminelle gjengen Red Dragon.

Kilder i kriminelle miljøer opplyser at personene ikke skal ha vært å se i Oslo i tida etter drapet. Det er uklart hvilken rolle de eventuelt skal ha hatt, og hva politiet knytter dem til.

Samtidig som politiet jakter på flere personer, har de grillet den fengslede 29-åringen om drapet. Mannen har blitt avhørt fire ganger, tre av dem om drapet og bare en om narkotikasaken. Han nekter straffskyld i narkotikasaken og sier han ikke vet noe om drapssaken. Den fengslede 29-åringen er tidligere domfelt ni ganger for blant annet narkotikaforbrytelser, ran, torpedojobber, ladde våpen på offentlig sted og vold mot politiet.

29-åringen har bånd til både lederskikkelser i Red Dragon, sentrale personer i B-gjengen og andre multikriminelle i Oslos underverden.

- Trodde han var politispaner Som Dagbladet har skrevet tidligere har har politiet i lengre tid etterforsket det asiatiske miljøet. En sentral polititeori er at Einar Opsahl ble drept fordi drapsmannen trodde han var politispaner. Det er ingen koblinger mellom Opsahl og miljøet, og drapet beskrives som totalt meningsløst.

Da det fatale skuddet falt på Bislett natt til lørdag, skal menn som nå er pågrepet nylig ha vært midt i en narkohandel i millionklassen med lederskikkelser i B-gjengen.

NEKTER STRAFFSKYLD: 29-åringen som er siktet i narkotikasaken beskrives som sentral i miljøet. Foto: Privat
NEKTER STRAFFSKYLD: 29-åringen som er siktet i narkotikasaken beskrives som sentral i miljøet. Foto: Privat Vis mer