Jakter på gal snikskytter

Minst fem mennesker i Maryland i USA er skutt og drept av en snikskytter de siste dagene. Drapsmannen bruker bare ett skudd på hvert av ofrene sine, og er fortsatt på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store politistyrker gjennomsøker nå forstaden Silver Spring ved Washington, i jakten på en drapsmann ingen har sett. Han mistenkes for å ha drept minst fem - trolig seks - mennesker med det etterforskerne tror er en .233-kalibret rifle med kikkertsikte. Alle ofrene ble drept med ett skudd avfyrt fra stor avstand i dagslys.

Ingen av ofrene er ranet, og politiet sier at det virker som om drapsmannen plukker ut målene sine helt tilfeldig.

150 spor

Politisjef Charles Moose sier til nyhetsbyrået AP at de ikke er hundre prosent sikre på at det er en sammenheng mellom drapene, men at det virker svært sannsynlig.

- Vi finner ingen kobling mellom ofrene. De virker ikke som om de har hatt noen fiender, men at de er drept tilfeldig, sier Moose.

Politiet jobber akkurat nå med 150 forskjellige spor, men de har ikke konkret mistanke mot noen. De har skaffet seg film fra overvåkingskameraer, men det er uklart om filmene inneholder spor som kan hjelpe politiet på vei. De etterlyser en hvit kassebil, som de mener gjerningsmannen benytter.

- Vi har å gjøre med en som er veldig nøyaktig med jobben, og han er etter alt å dømme en erfaren skytter.

Ofrene

Drapene begynte onsdag klokka 18 lokal tid. James D. Martin (55) ble skutt på parkeringsplassen utenfor en grønnsaksbutikk.

Klokka 07.45 dagen etter ble James L. «Sonny» Buchanan (39) drept mens han klippet gress utenfor en bilforretning. Klokka 08.15 falt skuddet som drept Prenkumar Walekar (54), mens han fylte bensin på drosja si.

En halvtime seinere ble Sarah Ramos (34) skutt på et postkontor. Offer nummer fem Lori Ann Lewis-Rivera (25), ble drept klokka ti på formiddagen. Hun holdt på å støvsuge bilen sin.

Nytt offer?

I natt lokal tid kan snikskytteren ha drept sitt sjette offer. Pascal Charlot (72) ble skutt én gang i brystet mens han sto på et gatehjørne.

- Vi kan ikke utelukke noe, sier politiets talsmann Joe Gentile.

- For øyeblikket er det ikke noe som knytter dette drapet til de andre. Men vi skal sjekke det svært nøye.

ÅSTED: Her ble drosjesjåfør Prenkumar Walekar (54) skutt og drept klokka 8.15 torsdag morgen.
ÅSTED: På denne benken sank Sarah Ramos (34) sammen da hun ble skutt torsdag klokka 8.45.
ÅSTED: Lori Ann Lewis-Rivera ble skutt og drept mens hun støvsugde bilen sin klokka ti torsdag formiddag.
VÅPEN: Politiet viste fram en rifle av den typen de tror drapsmannen bruker.
ÅSTED: James D. Martin (55) ble drapsmannens første offer, onsdag ettermiddag klokka 18.
ÅSTED: James L.Buchanan (39) ble skutt ved bilforretningen Fitzgerald Auto Mall klokka 7.45 torsdag morgen.