Jakter på gerilja i Kashmir

Indiske kommandosoldater stormet en politistasjonen i Kashmir etter at bygningen ble okkupert av muslimsk gerilja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store indiske styrker jaktet lørdag ettermiddag på geriljamedlemmer i og utenfor den urorammede byen.

Minst 11 mennesker, åtte av dem indiske politimenn, ble drept i geriljaaksjonen fredag, men det er ikke kjent om noen døde i det indiske stormangrepet lørdag. Normalt er det 100 politimenn i tjeneste i bygningskomplekset.

Kommandosoldatene satte inn motangrepet natt til lørdag og sikret en del av lokalene, der 50 politifolk lå i skjul for geriljasoldatene. Fem drepte ble funnet i et rom ved siden av der geriljasoldatene hadde holdt et ukjent antall politifolk som gisler.

Den muslimske geriljagruppen vakte ikke mistanke da de ankom politistasjonen i en bil av samme type som høytstående tjenestemenn vanligvis bruker. Skytingen varte i om lag en halv time.

Blodig konflikt

Den ytterliggående Lakshar-e-Taiba-gruppa, som har hovedkvarter i Pakistan, tok på seg ansvaret for angrepet, som de sa ble ledet av en kommandant Salauddin. Angriperne klarte å villede det indiske politiet ved å sette av en bombe i en annen del av Srinagar like før aksjonen mot politistasjonen.

Det var uklart hvor mange geriljasoldater som deltok i angrepet. Ifølge enkelte kilder ble fire geriljasoldater drept, men geriljaen selv opplyste at alle, bortsett fra én, greide å stikke av etter angrepet.

Muslimske separatister gikk til væpnet opprør mot indisk styre i Kashmir for 11 år siden. Mer enn 30.000 mennesker er drept i konflikten.

Jakt på gjerningsmenn

Observatører i Srinagar sier at den muslimske geriljaaksjonen åpenbart tok sikte på å provosere indiske myndigheter som innførte en ensidig våpenhvile i Kashmir i november i fjor.

Våpenhvilen er blitt avvist av de pakistanskstøttede geriljagruppene som har fortsatt å rette mindre aksjoner mot indiske mål. I januar angrep geriljaen flyplassen utenfor Srinagar. Seks indiske vakter og seks muslimske geriljasoldater ble drept i operasjonen.

Indiske soldater saumfarte lørdag Srinagar sammen med politimenn og halvmilitære styrker på jakt etter angriperne som kom seg unna aksjonen fredag. Store områder av byen ble stengt av.

(NTB)