Jakter på Grys dagbok

SKIEN: Hvor er dagboka til Gry Hosein (28)? Den kan bli en viktig brikke i den omfattende saken etterforskerne nå bygger opp mot den drapssiktede ektemannen, Gamal Hosein (35). Grys venninner forteller at hun har skrevet sine opplevelser og innerste tanker i boka - hver dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har ikke nevnt dagboka i et eneste dokument som er presentert for retten. Kvinnens kredittkort, mobiltelefon og sminkesaker er vekk - sammen med Gry selv og veska hennes. Det er et av politiets indisier i saken.

Nå jakter etterforskerne på de innerste tankene til den forsvunne kvinnen - hva hun selv har skrevet.

Gjemte dagboka?

En teori går på at ektemannen kan ha fått tak i dagboka. Politiet og rettsapparatet bygger sin fengsling av Gamal Hosein på en skjellig grunn til mistanke om at han tok livet av Gry på grunn av sjalusi. Flere vitner har fortalt om problemer i ekteskapet, stikk i strid med hva siktede selv har sagt i politiavhør. Ifølge advokat Jan Erik Granmo får Hosein støtte av Grys mor i dette.

Tekniske eksperter fra Kripos saumfarer gatekjøkkenet til familien. Det er gjort funn, men det er ennå uklart om noe kan knyttes til en ugjerning.

Hjemmet til Hosein-familien i Nedre Elvegate i Skien er ennå ikke gransket i detalj, bare avsperret.

Bevis

Politiet har ennå ikke fått svar på hvor Grys mobiltelefon ble slått av. Men bekrefter at det skjedde forrige lørdag ettermiddag - på en tid politiet mener er drapstidspunktet. Kvinnen er ennå ikke funnet og gode tekniske bevis mangler.

Så langt er det taktisk etterforskning, detaljerte avhør av vitner og ektemann som har ført til siktelsen. Hosein måtte innrømme at han hadde reist til Porsgrunn den aktuelle natta etter å ha blitt konfrontert med vitneavhør. Politiet mener også at han har forklart seg motstridende om andre forhold.

Vitner hevder hardnakket at lyset var slokt i videobutikken på Falkum ved 15-tida forrige lørdag.

Gamal nekter og sier at han og kona var der på vareopptelling fram til klokka 16, da hun forlot stedet.

Gry skrev lappen

Ekteparet leverte barna hos Grys mor litt før klokka 11 lørdagen 28-åringen forsvant. Da de kom til videobutikken, startet de med vareopptelling - noe politietterforskerne ikke har funnet noen notater etter.

Gry hengte den håndskrevne lappen på døra om at butikken var stengt. Hun skal ha jobbet framme i kiosken mens ektemannen gikk på bakrommet for å skjære opp kål og kjøtt til kebab.

Siste vitne som så Gry i butikken, mener at det var litt før klokka 14.

<B>I KJELLEREN:</B>Tekniske etterforskere fra Kripos bærer ut utstyr etter at de gjorde en funn fra gatekjøkkenet til Hosein ved Odd Stadion i går. Fra v.Dag Arne Hole, Steinar Eriksen og Geir Hansen.