Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jakter på Gullrosen

UTLANDET: - Det er første gang vi er i Montreux. Vi er læregutter, sier Bård Tufte Johansen og Harald Eia. De har med seg sin høye beskytter, Marit Åslein, for veldig reisevante er ikke «arendalittene». I dag vises «Lille lørdag» for juryen i Montreux. MONTREUX (Dagbladet): Ingen bedre - og ingen ved siden. - Her er vi på direkten, tusener på tusener av kilometer hjemmefra, sier Harald Eia og Bård Tufte Johansen, og blåser såpebobler etter Gullrosen. I dag vises et program fra NRKs «Lille lørdag»-serie for juryen i Montreux.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Lille lørdag»-trioen skuer bortover langs millionærboligene på Lac Lemans riviera. Millionærtettheten i området Vevey, Blonay og Montreux overgår det meste. Trolig er det bare millionærsiloene i Monaco som kan måle seg med dette.

De to landsens guttene fra «Lille lørdag» har storøyd, måpende og i nærvær av Marit Åslein, duoens høye beskytter, iakttatt det ene gliset etter det andre. Ferrari Testarossa, Porsche Carrera, Mercedeser med halve alfabetet og tallrekka på koffertlokket og Rolls Roycer køer like tett gjennom Montreux' hovedgate som et ettermiddagsrush mot Sandvika. Og enda hadde de ikke vært mer enn et kvarter i festivalbyen.

Langt borte

De føler seg litt langt borte fra Arendal, men nevner ikke det med ett ord. Det er en trøst at det fins «tusener på tusener av kiosker fulle av påmfri» her. Men Rutebilstasjonen i Montreux kan ikke erstatte den hjemme i Arendal.

- Det er aller første gang vi er i Montreux. Faktisk er det første gang vi er i utlandet, men Harald var en gang i Tyskland som barn, sammen med familien sin, forklarer Bård.

- Apropos utenlandsreiser; hvor er Øystein? Fikk han ikke være med?

- Joda, vi prøvde lenge å få med Øystein, men han hadde ikke pass. Ja, og så var det så mange vaksiner han måtte ta ... prøver Harald seg.

Bulgaria neste

- Vi er her for å lære, vi, akkurat som TV 2 ...

- Men dere er jo med i konkurransen, i motsetning til TV 2. Hvordan tror dere det går?

- Nå skal vi møte tsjekkisk og bulgarsk fjernsyn for å lære hvordan man virkelig lager TV. De ligger noen hestehoder foran, for ikke å si tusener på tusener. Vi tror de gamle østeuropeiske landene kommuniserer med oss. Små, rare land kan vi kommunisere med, men de store har vi ikke sjans hos, mener Bård.

- Den ideelle jurysammensetningen for oss ville vært en fra Estland, en fra Bulgaria, Tsjekkia, og det gamle Sovjet, selvfølgelig. Men i kamp mot den anglosaksiske dominansen når vi nok ikke opp. De vil ødelegge for oss og bulgarerne, fortsetter han.

- Men dere er vel klare over at det er en prestasjon å slippe igjennom juryens første, knallharde siling?

- Jo, vi har hørt at det ikke er så verst, innrømmer Marit.

Kontaktskapende

Montreux-oppholdet skal trioen fra «Lille lørdag» bruke til å lære og å knytte kontakter.

- Vi satser på å bli kjent med flest mulig. Først og fremst med bulgarerne. Vi har leid oss en bil for å kunne ta bulgarerne med på tur og TV-prat, røper Harald oppglødd, og blåser bobler fra Sveriges Televisons reklamemateriell; i likhet med halve byen.

- Ja, vi er læregutter vi nå. Akkurat som Håkon Lie var læregutt, før det ble alvor. Og får vi tid, skal vi prøve å kline med damene fra østtysk TV ... sier Harald Eia, med håp i blikket.