Jakter på Hayat (26): Hvor er hun og hvordan kom hun seg unna?

Politiet fortsetter den intense jakten på terroristens kjæreste, som kan ha rømt til det borgerkrigsherjede Syria.

JAKTEN PÅ BOUMEDDIENE:  Hayat Boumeddiene og Amedy Coulibaly skal ha lært å skyte med armbrøst hos den terrordømte islamske lederen Djamel Beghal i 2010. Fransk politi jakter fortsatt på Boumeddiene, som kan ha reist til det borgerkrigsherjede Syria. Foto: Le Monde
JAKTEN PÅ BOUMEDDIENE: Hayat Boumeddiene og Amedy Coulibaly skal ha lært å skyte med armbrøst hos den terrordømte islamske lederen Djamel Beghal i 2010. Fransk politi jakter fortsatt på Boumeddiene, som kan ha reist til det borgerkrigsherjede Syria. Foto: Le Monde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LA GRANDE BORNE/PARIS (Dagbladet): Hayat Boumeddiene (26) er den eneste som mistenkes å ha noe med terrorangrepene i Paris å gjøre, som fortsatt lever. Brødrene Koachi og Boumeddienes kjæreste Coulibaly ble drept da politiet aksjonerte mot fredagens gisselsituasjoner.

Spørsmålet er nå: Hadde Boumeddiene noe med terrorangrepene å gjøre, hvor er hun og hvordan kom hun seg unna?

- Reiste ut før angrepene Hun har vært på alle landets forsider, men så langt er det få eller ingen spor etter ettersøkte Boumeddiene. Det mistenkes at den radikaliserte kvinnen kan ha reist til det borgerkrigsherjede Syria, hvor jihadistgrupper som IS og al-Qaidas al-Nusra kjemper mot Assad-regimet og hverandre.

En fransk politikilde sa i går til Dagbladet at Hayat Boumeddiene (26) reiste ut av Frankrike til Tyrkia 2. januar - altså før kjæresten Amedy Coulibaly skal ha skutt en politikvinne og tatt gisler i en koscherbutikk i Paris. 

Ifølge politikilden dro Boumeddiene videre til Syria på torsdag, dagen før kjæresten slo til mot butikken.

Fransk politi sier til Dagbladet at Boumeddiene ble fanget opp av flere overvåkningskamera, og at de har hatt et tett samarbeid med tyrkiske myndigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.