Jakter på «Jaffna Bad Boys»

Politiet bekrefter at de leter etter gjerningsmenn i den tamilske gruppen «Jaffna Bad Boys» etter skytingen på Kalbakken søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det ser ut til at det er noe i ryktene om Bad Boys ja, bekrefter politioverbetjent Finn Abrahamsen.

Søndag ble totalt fire personer skadet i en voldsepisode på Kalbakken, der det ble brukt både pistol og samuraisverd. To personer ligger skadet på Ullevål sykehus. For norsk-tamilen som ble skutt på kloss hold og kvestet av sverd, er tilstanden kritisk og ustabil. Den andre mannen blir stadig bedre.

Politiet sirkler nå inn mistenkte i saken, og det kan komme en pågripelse innen kort tid.

- Vi har god progresjon i etterforskningen, sier Abrahamsen.

Også politiets utlendingsenhet er koblet inn. Politiet utelukker ikke at noen av de involverte i episoden er utenlandske statsborgere som er kommet til Norge for kort tid siden.

De kan muligens allerede ha forlatt landet, til Frankrike eller Tyskland.

Ifølge politiet kan det være medlemmer av denne gruppen som har avfyrt skuddene.

Savner tips

VIL HA FLERE TIPS: Politiet tror tamiler bosatt i Oslo sitter med sentale opplysninger i saken. De bekrefter at de har søkelyset på miljøet kalt Jaffna Bad Boys. Foto: DANIEL SANNUM  LAUTEN,, Dagbladet
VIL HA FLERE TIPS: Politiet tror tamiler bosatt i Oslo sitter med sentale opplysninger i saken. De bekrefter at de har søkelyset på miljøet kalt Jaffna Bad Boys. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN,, Dagbladet Vis mer

Vitneavhør i saken foregår kontinuerlig.

- Vi har folk inne hele tiden, opplyser Abrahamsen.

Politiet har hittil avhørt 15 vitner. Ytterligere 30 vitner står for tur. Politiet etterlyser flere tips i saken.

- Vi savner flere henvendelser. Det virker som flere sitter inne med viktig informasjon. De henvender seg til media, og ikke til oss. Jeg vil oppfordre dem til å ta kontakt med oss. Vi kan gjøre noe med informasjonen de kommer med, sier Abrahamsen til Dagbladet.no.

- Vi har fått flere henvendelser i løpet av dagen i dag og det er bra at folk kommer hit,  sier Abrahamsen.

Samordner informasjon

Voldsavsnittet ved Oslo Politistasjon samarbeider nå med Stovner politistasjon som sitter med informasjon om «Jaffna Bad Boys».

- Stovner har hatt kunnskap om dette miljøet, men ikke vi (Voldsavsnittet, red anm.) fordi vår avdeling ikke driver med den typen forebyggende politiarbeid, sier politioverbetjenten.

Jakter på «Jaffna Bad Boys»

For å få mer informasjon om det nye tamilske gjengmiljøet hadde politiet tirsdag møte med tamilen Balasingham Yogarajah som er styremedlem i Norsk Tamilsk Forum.

- Det er svært nyttig for oss å få informasjon fra personer innad i miljøet, og vi håper flere tar kontakt framover, sier han.


Politiet håper nå å få treff på biologiske spor som kan føre dem videre i etterforskningen.

-Våre teknikere jobber med saken,  og vi har sendt inn en del materiale til analyse, bekrefter Abrahamsen til Dagbladet.no.Begynte tidligere i år

Bråket innad i det tamilske miljøet skal ha begynt tidligere i år da en gruppe tamiler tok seg inn i Norge fra Frankrike. Gruppen har ikke oppholdstillatelse i Norge og skal ha kommet hit for å unnslippe politiet i Mellom-Europa. Franske og tyske statsborgere kan fritt reise inn til Norge som turister, og de har derfor ikke oppholdt seg ulovlig i landet.

Ifølge politiet kan det blant annet være disse gjengmedlemmene som avfyrte skudd på Kalbakken.

AVSPERRET: Politiet sperret av flere områder på Kalbakken på søndag.
PISTOL OG SVERD: Disse våpnene lå igjen på åstedet etter voldsepisoden på Kalbakken søndag.