Jakter på Kadhafis luftvern

De norske F16-flyene på nytt tokt.

PÅ VINGENE IGJEN: Norske F16-fly er igjen satt inn i oppdrag under «Odyssey Dawn». Foto: LARS MAGNE HOVTUN/FORSVARET/SCANPIX
PÅ VINGENE IGJEN: Norske F16-fly er igjen satt inn i oppdrag under «Odyssey Dawn». Foto: LARS MAGNE HOVTUN/FORSVARET/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOÚDA/OSLO (Dagbladet): Klokka 11.45 lettet norske F16-fly igjen fra Soúda Bay-basen på Kreta, for å dra ut på sitt tredje tokt i operasjon «Odyssey Dawn».

Det er ukjent hvor de to norske jagerne dro. Men det er kjent at den norske styrkens hovedoppgaver bl.a. er rekognosering etter libyske luftvern- og radarinstallasjoner.

Aktiv fase - Vi holder nå operasjonstempo, sier major Eystein Kvarving, styrkens talsmann, til Dagbladet.

I klartekst betyr det at de seks norske F16-flyene, som var på plass på Kreta i begynnelsen av uka, nå har gått inn i FN-aksjonen mot Libya på lik linje med de andre allianselandene som bidrar med fly.

Nordmennene skal ifølge egne erklæringer ikke ha avfyrt raketter eller løsnet skudd under de to tidligere toktene.

Sikkerhetshensyn Kvarving vil ikke avsløre ytterligere detaljer rundt toktet.

- Vi er i gang med pågående operasjoner. Jeg kan ikke kommentere dette toktet ytterligere før flyene er tilbake, sier Kvarving og viser til sikkerhetshensyn.

Kadhafis luftvern ble kraftig bombardert av britiske og amerikanske Tomahawk-raketter lørdag, og skal være kraftig redusert. Lite eller ingen radaraktivitet er sporet de siste dagene.