Jakter på kjent gjerningsmann

En 26-åring ble knivstukket utenfor Holmlia kirke i dag. Offeret varslet andre ved å ta seg inn i kirken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om hendelsen 17.10 søndag ettermiddag.

Knivofferet, en 26 år gammel mann, ble brakt til Ullevål universitetssykehus i Oslo etter først å ha fått behandling på åsstedet. Fornærmede har fått kuttskader i en underarm og i hodet. Tilstanden hans er stabil og utenfor livsfare.

Nektet å gi fra seg bilen

Gjerningsmannen skal ha angrepet 26-åringen etter at fornærmede nektet å gi fra seg bilnøklene sine utenfor Holmlia kirke. Det var ingen vitner til hendelsen. Gjerningsmannen klarte ikke å få nøklene, til tross for at han stakk 26-åringen. Offeret skal være medlem av en pinsemenighet som skulle ha samling i kirken. Trolig er gjerningsmannen også kjent av meningheten.

Fikk varslet menigheten

Etter at 26-åringen var blitt huggget med kniv klarte han å karre seg omlag 20 meter fra bilen sin og inn en bakdør til Holmlia kirke. Skadd og blodig fikk han fortalt andre i menigheten hva som hadde skjedd. De varslet ambulanse umiddelbart. Etter hva Dagbladet.no kjenner til var 26-åringens kone inne i kirken da mannen hennes ble stukket. Hun forlot stedet i ambulansen sammen med sin mann.

Kraftig snøvær

Det snødde kraftig i området, og politiet dekket til deler av åstedet for å sikre spor.

Politiets krimteknikere har funnet en blodig kniv ved 26-åringen bil. I tillegg har de sikret seg biologiske spor som blod på en bildør og bilpanseret. Dette skal undersøker fordi det kan tilhøre gjerningsmannen om han er skadd.

Hunder ble satt inn i søket på gjerningsmannen etter knivdramaet. De klarte å følge spor fram til Holmlia senter som ligger noen hundre meter unna. Ingen er foreløpig pågrepet. Politiet mener å vite hvem gjerningsmannen er.

PÅ SPORET:</B> Politihunder fulgte spor etter gjerningsmannen fram til Holmlia sentrum, men derfra vet ingen hvor gjerningsmannen har tatt veien.
<B>TIL SYKEHUS: Kona til 26-åringen ble med mannen sin i ambulansen til Ullevål universitetssykehus der han ble behandlet for knivstikkskadene han var påført.