Jakter på lokal drapsmann

Politiet har stor tro på at DNA-testingen vil felle Anne Slåttens drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FØRDE/OSLO (Dagbladet.no:) I helga startet politiet i Førde det omfattende arbeidet med å samle inn DNA-prøver fra menn i lokalmiljøet.

Flere titalls personer har til nå avlagt spyttprøve. Dette er menn i Anne Slåttens omgangskrets, i tillegg til personer som befant seg i Førde sentrum natt til forrige søndag og søndag morgen. Politiet har også samlet inn spyttprøver fra såkalte moduskandidater.

Biologiske spor

Kriminalteknikerne har tidligere funnet biologiske spor, både på den døde og på åstedet.

Disse er sendt til rettsmedisinsk institutt i Oslo, der man framskaffer en DNA-profil av sporene. Denne vil i sin tur bli sjekket opp mot DNA-profiler fra de innsamlede spyttprøvene.

Det tar noen dager å få resultatet av en slik undersøkelse. Dette betyr at det kan komme svar i løpet av dagen eller morgendagen. Politiet er imidlertid svært påholdne med å uttale seg om den tekniske etterforskningen:

- Vi vil ikke kommentere hva vi gjør angående de tekniske sporene. Vi må holde kortene tett til brystet fordi det sannsynligvis sitter noen der ute og følger med på hva vi gjør, sier lensmann Kjell Fonn i Førde og Naustdal til Dagbladet.no.

Politiet i Førde tror, etter det Dagbladet.no erfarer, at gjerningsmannen er lokal, og at DNA-testinga følgelig er nøkkelen til svar.

Selv om den omfattende DNA-testinga ikke skulle vise å gi umiddelbare resultater, har politiet tro på at de skal finne ut hvem som drepte Anne Slåtten. Drapsmannen kan befinne seg blant dem som enda ikke har avgitt DNA-prøve. Derfor fortsetter testingen i dag og i dagene som kommer.

Ukjent bilfører

Politiet vet fremdeles ikke hvordan de siste 800 meterne av Anne Slåttens gåtur artet seg. De har ingen vitneobservasjoner fra denne strekningen, og kan derfor ikke fastslå med sikkerhet at Slåtten faktisk gikk hele veien.

Nå etterlyser politiet i Førde en mørk bil som kjørte over Hafstadflata klokka 07.35.

- Vi er interessert i å komme i kontakt med sjåføren som vitne, sier lensmann Kjell Fonn.

FORTSATT ET MYSTERIUM: Politiet vet ikke hva som skjedde på de 800 meterne av strekningen fram til åstedet.