Jakter på lokal drapsmann

Politiet har stor tro på at DNA-testingen vil felle Anne Slåttens drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FØRDE/OSLO (Dagbladet.no:) I helga startet politiet i Førde det omfattende arbeidet med å samle inn DNA-prøver fra menn i lokalmiljøet.

Flere titalls personer har til nå avlagt spyttprøve. Dette er menn i Anne Slåttens omgangskrets, i tillegg til personer som befant seg i Førde sentrum natt til forrige søndag og søndag morgen. Politiet har også samlet inn spyttprøver fra såkalte moduskandidater.

Biologiske spor

Kriminalteknikerne har tidligere funnet biologiske spor, både på den døde og på åstedet.

Disse er sendt til rettsmedisinsk institutt i Oslo, der man framskaffer en DNA-profil av sporene. Denne vil i sin tur bli sjekket opp mot DNA-profiler fra de innsamlede spyttprøvene.

Det tar noen dager å få resultatet av en slik undersøkelse. Dette betyr at det kan komme svar i løpet av dagen eller morgendagen. Politiet er imidlertid svært påholdne med å uttale seg om den tekniske etterforskningen:

- Vi vil ikke kommentere hva vi gjør angående de tekniske sporene. Vi må holde kortene tett til brystet fordi det sannsynligvis sitter noen der ute og følger med på hva vi gjør, sier lensmann Kjell Fonn i Førde og Naustdal til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer