Jakter på lokal raner

Politiet tror en eller flere lokale kriminelle kan ha deltatt i kommandoranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Etter det Dagbladet får opplyst, har profesjonelle ranere fra Østlandet benyttet seg av personer med lokalkunnskap før de slo til mot Norsk Kontantservice.

Fem personer i det kriminelle miljøet i Stavanger-området blir nå gransket. Politiet støvsuger det kriminelle miljøet i Stavanger, Sandnes og Haugesund.

Få lokale

- Det er ikke mange kriminelle fra Stavanger-området som er i stand til å delta i en så omfattende operasjon som dette ranet, sier en kilde i politiet til Dagbladet.

Men det er noen.

Etter det Dagbladet erfarer, er det fem lokale kriminelle med alvorlige volds-, vinnings- og narkotikadommer som er i politiets søkelys i forbindelse med ranet.

Dagbladet får bekreftet identiteten til de fem politiet nå konsentrer seg om: Mann i 30-åra. Har flere alvorlige dommer på seg. Er nær bekjent av den ene mannen som er etterlyst internt i politiet. Han har bodd i Stavanger-området hele livet. Mann i 30-åra. Har lett tilknytning til Hells Angels-miljøet i Stavanger. Er dømt for vold og narkotika. Han er kjent for torpedovirksomhet, og har brukt tunge våpen under oppdragene. Har ingen lange dommer, men skal være villig til å gå langt. Mann i midten av 30-åra. Kjent torpedo i Stavanger-området. Har ikke tilknytning til noe bestemt miljø, og er dømt for vold og narkotika både i Stavanger og i Oslo. Mann i 30-åra. Har vært på torpedo-oppdrag både lokalt og på Østlandet. Er nesten ukjent for politiet, bortsett fra noen milde dommer for vold. Han er topptrent og tilhører et kriminelt miljø i Sandnes/Stavanger. Mann i midten av 30-åra. Tilknytning til Hells Angels i Stavanger. Har makt innad i miljøet. Er topptrent, og blir knyttet til flere alvorlige lovbrudd. Har ingen alvorlige dommer.

Alibi-sjekk

- Det er nærliggende for politiet å sjekke alibier i en sak som denne. Så langt er ingen sjekket ut av saken.

Det sier politi-inspektør Bjørn Andersen til Dagbladet.

RANSJAKT: - Vi sjekker alibier, og så langt er ingen sjekket ut av saken, sier politiinspektør Bjørn Andersen.