Jakter på Milosevic-milliarder på Kypros

Jugoslavias sentralbanksjef Mladjan Dinkic reiser tirsdag til Kypros, i et forsøk på å spore opp valuta og gull for milliarder av kroner som landets tidligere president Slobodan Milosevic angivelig skal ha stukket unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge det jugoslaviske nyhetsbyrået Tanjug skal Dinkic ha samtaler med høytstående tjenestemenn under besøket, i håp om å få opplysninger som kan føre til at verdiene blir funnet.

Slobodan Milosevics regime anklages for å ha smuglet minst 700 kilo med gull og dollarsedler til Kypros, bare i løpet av sine siste måneder ved makten.

Den jugoslaviske sentralbanksjefen har tidligere anklaget Kypros for manglende samarbeidsvilje i etterforskningen, og håper under besøket å kunne rette på dette.

Ifølge Dinkic smuglet Milosevic og hans nærmeste verdier for 10 milliarder kroner til utenlandske bankkonti.

Kypros og Sveits har vært nevnt, og den tyske avisen Bild har gjengitt innholdet i tyske etterretningsrapporter som omtaler hemmelige konti i land som Russland, Kina, Hellas, Sør-Afrika og Libanon.

Sveits gikk i oktober med på å fryse 100 bankkonti som tilhørte nære allierte av Milosevic, blant dem flere krigsforbrytermistenkte.

Også Kypros har frosset bankkonti, etter en henstilling fra FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia.

(NTB)