Jakter på mistenkelig mann og kvinne

Bare timer før den 31 år gamle nordmannen ble funnet død i et hotell på Filippinene, var to personer inne på hotellrommet hans. Politiet jobber nå for å finne ut hvem de var, og hvorfor de besøkte nordmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den avdøde Oslomannen etterlater seg kone og et fem måneder gammelt barn.

Mannen ble funnet død i rommet sitt på et hotell i Ayala i Makati City lørdag kveld. Hotellet der 31-åringen ble funnet død, er videoovervåket.

Ledetråd

Kameraene skal ha filmet tidspunktet da nordmannen ankom det fem-stjerners hotellet. Videoopptakene viser at nordmannen kom inn på rom 1428 i 14. etasje, lørdag klokka 00.14 på natta. Tre minutter seinere gikk en uidentifisert kvinne inn på 31-åringens rom. Klokka 02.48 kom en uidentifisert mann, som fra utseende å dømme ikke er filipinsk, inn på rommet til nordmannen. Kvinnen forlot rommet 05.33, mens mannen gikk 13 minutter seinere. Videofilmene er uten tvil politiets beste ledetråd i etterforskningen.

Tapet og bundet

Hotellsjef Raymond Alarcon fant nordmannen klokka 11.27 lokal tid. 31-åringen var død da han ble funnet. Han lå på senga, med ansiktet ned i madrassen. Hodet var dekket med et håndkle. Politi fra Makati city rykket umiddelbart ut til hotellet. De fjernet håndkleet og så at nordmannen var kneblet med tape. 31-åringens hender og føtter var bundet med tape og med et hvitt tau.

Det lokale politiet tilkalte tekniske etterforskere fra Scene of the Crime Office (SOCO).

Ifølge medisinsk offiser, Dr. Judge Bodle, som undersøkte liket, er det ikke funnet synlige skader på nordmannen. Liket skal obduseres for å fastslå dødsårsaken.

Vinglass

Nordmannen ble funnet da hotellsjefen og ansatte i hotellets sikkerhetsavdeling låste seg inn på 31-åringens rom. Familien til nordmannen hadde prøvd å ringe nordmannen, men han tok ikke telefonen. De hotellansatte gikk opp til rommet og banket på. De ble mistenksomme da nordmannen ikke svarte.

Nordmannen ble identifisert da politiet gikk gjennom hans private eiendeler. Politiet kartlegger nå om noe mangler fra mannens rom. Politiet har sikret seg fingeravtrykk, avtrykk fra vinglass, hårstrå og andre bevis. De blir undersøkt på politiets laboratorium.

Nordmannen var på jobb for ABB, og skulle dratt fra Manila til Bangkok 6. november.