Jakter på mistenkelige bombepakker fra Jemen

Mistenkelig funn av britiske etterforskere under en flyvning fra Jemen til USA med mellomlanding i London.

ISOLERT: Dette UPS-flyet ble plassert i isolasjon på Philadelphia internasjonale flyplass etter mystisk funn på fly på vei fra Jemen. Foto: Scanpix
ISOLERT: Dette UPS-flyet ble plassert i isolasjon på Philadelphia internasjonale flyplass etter mystisk funn på fly på vei fra Jemen. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): CNN meldte i 17.30-tida dag om at britiske etterforskere hadde funnet en bombe skjult som en tonerkassett om bord et lastefly fra fraktselskapet UPS fra Jemen til Chicago da det mellomlandet i London.

Senere meldte de at det mistenkelige funnet hadde blitt avvist som eksplosiv etter ytterligere tester. I 18.30-tida melder BBC at britisk politi gjør nok en test av funnet av sikkerhetsårsker.

Tre fly og lastebiler undersøkes Tre andre UPS-lastefly ble deretter isolert på de internasjonale flyplassene i Philadelphia og Newark for undersøkelse. De tre kom fra henholdsvis Paris i Frankrike og Køln i Tyskland. UPS ønsker ikke å kommentere hvor stor besetningen pleier å være på slike flyvninger.

Også en UPS-lastebil i Queens i New York blir undersøkt av bombeeksperter etter meldinger om et mistenkelig funn som kan omhandle eksplosiver.  Ifølge Fox News skal enda flere mystiske funn ha blitt gjort i Queens og Brooklyn i New York.

Visepolitiinspektør Paul Browne bekrefter meldingen om funnet i Queens, men nekter å kommentere om funnet har noen kobling til hendelsene ved flyplassene i Newark og Philadelphia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer