Jakter på mulig bombemann i København

Hadde oppført seg mistenkelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store politistyrker søkte torsdag etter en mulig bombemann i København. Øyenvitner varslet politiet etter at mannen hadde oppført seg mistenkelig.

Politi bevæpnet med maskinpistoler var synlig til stede både ved Nørreport Station og flere andre steder i den danske hovedstaden. Også på flyplassen på Kastrup var sikkerheten skjerpet mens politiet lette etter mannen.

Politiet valgte å iverksette en stor aksjon etter at flere passasjerer på et pendlertog meldte fra om at en mann hadde oppført seg svært mistenkelig. Ifølge øyenvitner satt han på toget og leste i en bok om terror. Da kofferten hans plutselig veltet, ble han ifølge medpassasjerene helt panisk.

Mannen løp bort fra toget på Nørreport Station og i retning en undergrunnsstasjon, skriver danske medier.

Politiet har offentliggjort et overvåkingsbilde som viser mannen som har en ryggsekk på mens han bærer på en koffert. Ifølge beskrivelsen er den etterlyste mannen i 30-årene, har et arabisklignende utsende, svart hår og fullskjegg.

Folk oppfordres til ikke selv å gripe fatt i mannen dersom man støter på ham, men heller varsle politiet, skriver politiet i København på Twitter.

(NTB)