Jakter på muskuløs seriedrapsmann med scooter

Terroralarm i Frankrike: Sju personer drept i løpet av åtte dager i Sør-Frankrike.

FRYKT I FRANKRIKE:  Et stort antall politifolk, mange av dem bevæpnet, er nå utstasjonert i det sør-vestlige Frankrike og her i Toulouse. Franske myndigheter har nå satt i verk full terroralarm etter at sju personer er drept på åtte personer av det som ser ut til å være samme gjerningsmann. I går ble tre barn i alderen tre, seks og ti år og en lærer likvidert utenfor en jødisk skole i Toulouse. Foto: Pascal Pavani/Afp/Scanpix
FRYKT I FRANKRIKE: Et stort antall politifolk, mange av dem bevæpnet, er nå utstasjonert i det sør-vestlige Frankrike og her i Toulouse. Franske myndigheter har nå satt i verk full terroralarm etter at sju personer er drept på åtte personer av det som ser ut til å være samme gjerningsmann. I går ble tre barn i alderen tre, seks og ti år og en lærer likvidert utenfor en jødisk skole i Toulouse. Foto: Pascal Pavani/Afp/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fransk politi holder i dag vakt utenfor den jødiske skolen Ozar Hatorah, en dag etter at tre barn og en voksen ble skutt og drept like før skole- og barnehagestart i Toulouse i går.

Høyeste terroralert Hele den sør-vestlige regionen i Frankrike er nå satt på den høyeste terroralerten, og mer enn hundre politifolk og etterforskere jobber nå med å finne drapsmannen, melder Al Jazeera.

Veisperringer og økt sikkerhet rundt hver skole og religiøse bygninger er nå iverksatt. Lokalt politi er også blitt bevæpnet.

Politiet mener personen som står bak de tre angrep den siste uka, og som etterforskerne frykter kan komme til å slå til igjen. Det er den kyniske brutaliteten i drapene som alarmerer etterforskerne, skriver BBC.

Folk i Toulouse er nå bekymret for om drapsmannen har nye planer om likvideringer på åpen gate.

- Det ville ha vært en for stor tilfeldighet; i løpet av åtte dager har du tre angrep, som alle involverer en angriper på motorsykkel, iført en svart hjelm og med samme type våpen. Så bevisene er i ferd med å bygge seg opp, sier Al Jazeeras Jacky Rowland. 

Leter etter mørk grå Yamaha-scooter Den franske avisa Le Monde har egen liveblogg om drapssakene som nå ryster Frankrike. Her skriver de at politiet nå leter etter en mørk grå Yamaha-scooter av merke «T Max 530». Scooteren har svarte hjul og grill, og skal være stjålet den 6. mars.

Scooteren som ble brukt i går, da tre barn og en lærer ble drept utenfor den jødiske skolen, var av samme type, men hvit, ifølge vitner.
   
Rasistisk motiv? Den franske presidenten Nicolas Sarkozy var i dag på en skole i Paris da alle skolene i Frankrike holdt ett minutts stillhet for de fire som ble drept utenfor den jødiske skolen i går.

Sarkozy sier i dag at alle ressurser vil bli brukt for å finne drapsmannen. Han sa og at gjerningsmannen er den samme som tidligere har drept tre soldater med afrikansk og karibisk bakgrunn. Sarkozy har pekt på rasistiske og antisemittiske holdninger som et mulig motiv for ugjerningene.

Ifølge det franske magasinet Le Point er tre tidligere soldater med nazisympatier ettersøkt for drapene, skrev Dagbladet tidligere i dag.

Angrepene i Sør-Frankrike Her er angrepene som ryster hele Frankrike:

11. mars: En militær ble skutt og drept i Toulouse av ukjent gjerningsmann som forsvant på motorsykkel.
15. mars: To spesialsoldater ble skutt og en tredje alvorlig skadd da de ventet foran en minibank i Montauban.
19. mars: Tre barn og en lærer skutt og drept utenfor en jødisk skole i Toulouse. En 17-åring ble alvorlig skadd.

Etterforskerne har bekreftet at de leter etter en mann, som kommer kjørende med en kraftfull scooter eller motorsykkel. Han har med seg to våpen, en automatrifle og en pistol, melder BBC.

Det har også blitt klart at gjerningsmannen muligens filmer angrepene sine. Bilder viser at han har et kamera hengende rundt nakken.

Politiet antar at mannen kommer fra det sør-vestlige Frankrike, at han er muskuløs, og at han muligens også har fått militær trening.