Jakter på mystisk gjenstand

Påtalemyndigheten ber om å få utlevert ukjent gjenstand i Maddy-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Madeleines foreldre, Kate og Gerry McCann, venter fortsatt på svar om de vil bli siktet for å ha drept datteren sin eller ikke.

Saken er nå oversendt fra statsadvokaten til en dommer som skal ta stilling til om bevisene i saken holder.


Jakter på ukjent bevis

Seint i går kveld meldte Sky News at påtalemyndigheten i Portugal skal være på jakt etter en «mystisk gjenstand» i saken. Dette kan være et nytt, hittil ukjent bevis.

Ifølge den britiske avisen Daily Mail dreier det seg om Kate McCanns dagbok.

Påtalemyndigheten har bedt retten fatte et hastevedtak for å kunne beslaglegge denne gjenstanden. Håpet er at de innen 24 timer skal kunne kreve det utlevert. En dommer tar nå stilling til dette.

Foreløpig er det ukjent hva det dreier seg om og hvor det befinner seg.

Sky News melder at en slik rettslig tillatelse kun er nødvendig dersom gjenstanden befinner seg på et sted som normalt er utenfor politiets myndighetsområde - det kan være en kirke, et hellig sted eller et advokatkontor.

PÅ VEI HJEM: Søndag fløy Madeleines foreldre hjem til England. Nå spekulerer portugisiske aviser på at de er på vei tilbake til Portugal for å følge etterforskningen. Foto: SCANPIX
PÅ VEI HJEM: Søndag fløy Madeleines foreldre hjem til England. Nå spekulerer portugisiske aviser på at de er på vei tilbake til Portugal for å følge etterforskningen. Foto: SCANPIX Vis mer

Beleiret

Madeleines foreldre er tilbake i England, og tilbringer dagene hjemme sammen med tvillingene Sean og Amelie. Huset er fortsatt beleiret av journalister.

I dag skriver den portugisiske avisen 24 Horas at ekteparet McCann snart vil reise tilbake til Portugal. Dette vil trolig skje denne uka eller begynnelsen av neste uke.

- De snakker bare om å reise tilbake. Kate sier kun føler seg vel i Praia de Luz. Hun tror datteren vil dukke opp der, sier en kilde nær familien til den portugisiske avisa.

Nye undersøkelser i Portugal

I Praia da Luz, feriestedet der Madeleine forsvant for over fire måneder siden, planlegger politiet nye undersøkelser rundt landsbykirken, melder portugisiske aviser.

Det skal blant annet være snakk om å grave etter spor.

Bak den fredelige kirken foregår det bygningsarbeider innenfor et avgjerdet område.

Inne i kirken henger fortsatt gule og grønne Madeleine-bånd til minne om den vesle jenta som forsvant på feriestedet den 3. mai. Mysteriet blir nå større og større for hver dag.

<B>PRESSEOPPBUD:</B> Hele verden følger Madeleine-saken i spenning, og presseoppbudet i familiens landsby er enormt.