Jakter på navngitte menn

Politiet på Bali sier i dag at de har navn på personer som kan settes i forbindelse med terroraksjonen som drepte over 180 mennesker lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er navn på personer som kan knyttes til eksplosivene som ble brukt i eksplosjonene, og som muligens kan gi oss informasjon, sa talsmann for politiet Yatim Suyatmo til Reuters.

Ytterligere informasjon ville han ikke oppgi.

Sofistikert gruppe

Etterforskere fra det føderale amerikanske politiet FBI saumfarte tirsdag åstedet sammen med indonesiske og australske etterforskere på jakt etter spor.

Med kameraer, spader og staver samlet de bevis og kroppsdeler i ruinene etter lokalene som ble sprengt i filler i eksplosjonene.

En amerikansk tjenestemann sa til nyhetsbyrået Reuters at bombeangrepet må ha vært utført av en «sofistikert» terroristgruppe på grunn av den store mengden sprengstoff brukt og samordningen av de forskjellige bombeaksjonene

- Vi har ennå ikke kommet til noen konklusjon, men det er åpenbart at en sofistikert terroristorganisasjon står bak. Dem er det kun noen få av i regionen, og noen av dem har forbindelse til al-Qaida, sa tjenestemannen.

- al-Qaida står bak

USAs president sa mandag kveld at terrorangrepet på Bali, bombingen av den franske oljetankeren og angrepene på amerikanske soldater i Kuwait ser ut til å være ledd i en samordnet plan.

- Det synes å være et mønster i dette, sa Bush til journalister utenfor Det hvite hus i Washington.

Bush sa han antar at al-Qaida sto bak bombeangrepet på Bali, der mer enn 180 mennesker ble drept.

Bush forventer at indonesiske myndigheter setter alt inn på å finne dem som sto bak bombene på Bali i helgen. Han vil snakke med Indonesias president Megawati om saken så snart som mulig.

Vanskelig identifisering

Indonesiske og australske myndigheter sa tirsdag at det vil bli svært vanskelig for de etterlatte å identifisere dødsofrene fordi likene er kraftige forkullet.

Ifølge australske tjenestemenn er 22 av de 40 døde som til nå er identifisert australiere.

Australias utenriksminister Alexander Downer annonserte tirsdag at regjeringen vil gi 1,2 millioner kroner i hjelp til ofrene etter terroraksjonen på Bali i helgen.

- Det gleder meg at vi i dag kan gi krisehjelp til det indonesiske helsevesenet på Bali, sa Downer.

Sikkerhetsrådet fordømmer

FNs sikkerhetsråd fordømte mandag kveld terroraksjonen som drepte mer enn 180 mennesker på Bali lørdag.

I den enstemmige resolusjonen oppfordret Sikkerhetsrådet samtidig alle stater om å bidra til at de som utførte, organiserte og finansierte bombeangrepet lørdag blir tatt og stilt til ansvar.

- Sikkerhetsrådet fordømmer på det sterkeste bombeangrepet og terroraksjonene i andre land den siste tiden. De er en trussel mot den internasjonale freden, heter det i FN-resolusjonen.

Det var lederen av Sikkerhetsrådets anti-terrorisme-komite, Sir Jeremy Greenstock fra Storbritannia, som tok initiativet til resolusjonen.

(NTB-Reuters-AFP)

<B>TENNER LYS: To barn tenner lys mens utlendingene samler seg for å be på stranda i Peti Tenget på Bali i går kveld.
ENORME ØDELEGGELSER: Slik ser Kuta i Bali ut etter de to kraftige eksplosjonene. Flere hundre ble skadd, og 180 er bekreftet omkommet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer