Jakter på Nettavisens underskudd

Norsk Aller skal ha lagt inn bud på Nettavisen. Det er selskapets 300 millioner kroner i underskudd som lokker kjøperne.<

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettavisen har fremdeles til gode å gå med overskudd, men det skremmer ikke kjøperne, melder Dagens Næringslivs nettutgave. Det er tvert imot underskuddet som skal ha lokket flere mediekonsern til å legge inn bud på avisa. Portalselskapet Lycos Europe la Nettavisen ut for salg i vår, Dagens Næringsliv melder at det skal ha kommet inn flere bud.

Nettavisen har siden oppstarten gått med 300 millioner kroner i underskudd. Ifølge Orkla Enskilda Securities kan den skattemessige verdien av å kjøpe Nettavisen være på hele 80 millioner kroner.

Norsk Aller eier og utgir blant annet «Se og Hør», «KK», «Allers», «Henne», «Båtmagasinet», «Topp», «Jeger, hund og våpen». I tillegg har de eget trykkeri som trykker alle blader i konsernet, og de er også deleiere i Radio 1 og Bladcentralen.

Ifølge digi.no skal Norsk Aller ha forsøkt å kjøpe Nettavisen allerede for tre år siden. Norsk Aller er en del av det danske mediekonsernet Aller.