Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jakter på nøkkelvitne

TØNSBERG (Dagbladet): Politimannen som er fengslet for å ha lekket interne opplysninger, skal ha blitt avslørt av personer i det kriminelle miljøet. Men nøkkelvitnet er som sunket i jorda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 48 år gamle politimannen ble i slutten av forrige uke arrestert og varetektsfengslet i to uker. Forhørsretten i Tønsberg fant at det var skjellig grunn til å mistenke ham for å ha lekket hemmelig politiinformasjon til det kriminelle miljøet.

Nøkkelvitne

Etterforskningen av politimannen fortsetter for fullt. Nå jakter SEFO (Politiets særskilte etterforskningsorgan) på nøkkelvitnet i saken mot 48-åringen. Lederen av SEFO i Telemark og Vestfold, byrettsjustitiarius Jahn Mydland, bekrefter overfor Dagbladet at det foreløpig ikke har vært mulig å få tak i det sentrale vitnet til avhør.

Den hemmelige etterforskningen mot politimannen skal ha pågått i over seks måneder. Arrestasjonen slo ned som ei bombe på Tønsberg politistasjon.

- Jeg kan bekrefte at det bare er noen ytterst få som har visst om dette. Det er SEFO som styrer etterforskningen, sier politimester i Tønsberg politidistrikt Svein Urdal.

Flere kolleger Dagbladet har snakket med, stiller seg tvilende til at narkotikaetterforskeren har gjort noe straffbart. Men det bekreftes at han skal ha hatt gode kontakter i det kriminelle miljøet.

Etter det Dagbladet forstår, er det hans hovedkontakt som nå er sporløst forsvunnet. Det er denne personen som skal ha fått viktig informasjon som han skal ha brakt videre til andre kriminelle.

En narkotikaforbryter fra Vestfold skal ha klart å unnslippe arrestasjon på grunn av lekkasjene. Etter det Dagbladet får opplyst på informert hold, skal denne personen ha blitt pågrepet og avhørt av Politiets særskilte etterforskningsorgan.

Den siktede politimannen skal ha håpet på en rask avklaring og reinvaskelse i saken når hans hovedkontakt ble brakt inn til avhør. Men ingen vet hvor hovedkontakten nå befinner seg.

Blånekter

I tillegg til brudd på taushetsplikten er den erfarne narkotikaetterforskeren siktet for grov uforstand i tjenesten og for ulovlig å ha hjulpet en kriminell til å unngå å bli pågrepet.

- Min klient stiller seg helt uforstående til siktelsen. Pågripelsen kom som et sjokk på ham, sier advokat Anders Bahr i Tønsberg til Dagbladet.

Han bekrefter at bakgrunnen for siktelsen er opplysninger som er kommet til politiet fra kriminelle. Bahr vil ikke uttale seg konkret om etterforskningen, men setter spørsmålstegn ved troverdigheten til politiets kilder.

HEMMELIG: - Bare noen få visste om mistanken mot politimannen, sier politimester Svein Urdal.Foto: TORBJØRN BERG
Hele Norges coronakart