- Jakter på norsk mann

En norsktalende mann skal være politiets heteste spor etter drapet på svenske Gulli Wirdestedt (84).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Drapet på den 84 år gamle kvinnen har vakt stor oppsikt i Sverige. Gulli Wirdestedt ble funnet død i sitt hjem i Alvesta lørdag 15. mai, men ble trolig ble drept onsdag eller torsdag før hun ble funnet. Liket skal ha vært ille tilredt, og politiet tror gjerningsmannen både har brukt jernrør og kniv under drapet.

Nå melder Kvällsposten at en norsktalende mann med latinamerikansk utseende er observert i området i tidspunktet for drapet. Han skal ha brukt en jernstang for å rane en kvinne bare en uke etter at Wirdestedt ble funnet drept, og avisa har også kilder på at mannen er observert i Alvesta få timer før drapet.

- Vi undersøker alle tips og all informasjon vi får. Nå arbeider vi langsiktig, sier Växsjöpolitiets talsmann, Börje Ekelius til avisa.

Ekelius bekreftet at drapet på Wirdestedt var svært brutalt.

- Jeg vil ikke presisere det mer enn å si at det handler om unødvendig overvold. Drapsmannen eller drapsmennene har vært svært hensynsløse.

Gulli Wirdestedt blir beskrevet som «Alvestads lille engel». Hun arrangerte den årlige luciafeiringen, og var en av ildsjelene bak «Vennetjenesten», som arrangerte besøk hos ensomme og syke. Hun var også engasjert i både Røde Kors og den lokale menigheten.