Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jakter på seriemordere

Lokalbefolkningen i Phoenix ruster opp kampen mot det som antas å være to konkurrerende seriemordere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ørkenbyen Phoenix i Arizona blir for tida terrorisert av minst to seriemordere, som hittil har drept 13 mennesker etter mørkets frambrudd. Angrepene startet i august i fjor, men det tok flere måneder før politiet forsto at to drapsmaskiner gikk løs.

Nå har politiet døpt dem «Baseline Killer» og «Serial Shooter». Og seriemorderne skaper selvsagt frykt hos lokalbefolkningen.

-  Jeg trenger noe å forsvare meg med. Jeg er et vrak. Jeg tør ikke gå ut om kvelden, sier Linda O Neill (41) til BBC.

Hun er en av flere hundre i Phoenix som nå har skaffet seg et skytevåpen. Flere kafeer i Phoenix står tomme og kinoer og restauranter sliter med lave besøkstall.

Samtaler med ofrene

«The Baseline Killer» er oppkalt etter gata der det første offeret ble funnet drept. Politiet mener han skal ha drept åtte mennesker og kidnappet og voldtatt opp mot 20 kvinner. Fredag ble nummer syv og åtte ført opp på listen over Baseline Killers antatte ofre: Romelia Vargas og Mirna Palma Ronan.

Politibetjent Andy Hill sier at Baseline Killer som regel har korte samtaler med ofrene sine før han slår til.

-  Flere har fått intuitive følelser av at noe er galt, men rister det av som paranoia. De burde følge sin intuisjon, sier han til Ap.

BORGERVERN: Lokalbefolkningen i Phoenix har markert seg sterkere i kampen mot seriemorderne, og drøyt 30 mennesker har nå opprettet et borgervern som marsjerer i gatene på nattetid. Foto: Scanpix
BORGERVERN: Lokalbefolkningen i Phoenix har markert seg sterkere i kampen mot seriemorderne, og drøyt 30 mennesker har nå opprettet et borgervern som marsjerer i gatene på nattetid. Foto: Scanpix Vis mer

Ved flere tilfeller har «Baseline Killer» ranet butikker, kapret biler og voldtatt kvinnene han kidnapper. Han skal ha drept en skolelærer som ventet på bussen, to arbeidere i en kinesisk restaurant og en døv kvinne i et parkeringshus, skriver LA Times.

Skyter mennesker og dyr

Den andre drapsmannen har fått navnet the «Serial Shooter», og er mer forsiktig i stilen.

Ifølge politiet skyter han tilfeldig forbipasserende og dyr fra bilen sin. Han har tatt livet av minst fem mennesker og skadet 16. Det siste drapet skal ha skjedd 8. juli.

Flere av innbyggerne i byen tror at det er intern konkurranse på gang, fordi drapene avløser hverandre. Et borgervern på 30 frivillige er opprettet, i et forsøk på å gjøre gatene trygge.-  Jo fortere de blir tatt, jo bedre for hele byen, sier Justin Schneider(21) til BBC.

Politiet har utlovet en dusør på opp til 100 000 dollar.

ETTERLYST: «The Serial Shooter» har tatt liv av fem mennesker og skadet 16. Han angriper tilfeldige ofre.
ETTERLYST: «The Baseline Killer» skal bruke flere forkledninger.