Jakter på sex-dømt i ferieparadis

Med hjelp fra Interpol jakter filippinsk politi på den voldelige sex-forbyteren Frode Slinning. Nordmannen rømte fra Ila landsfengsel i august 1996.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VG har 42-åringen de siste årene oppholdt seg på Filippinene. Her skal han ha skaffet seg filippinsk kone som venter parets andre barn. Med falske navn skal den volds- og sex-dømte nordmannen ha boltret seg blant norske backbackere og sexturister i ferieparadiset.

- Vi vet hvor han holder til, så det er bare et tidsspørsmål før vi pågriper ham, sier sjefen for Interpol på Filippinene, Ricardo A. Diaz til VG.

Avisen har snakket med flere turister som har sett eller møtt Frode Slinning på ferieøyene Cebu og Boracay. Han skal ha skaffet seg en 60 fots båt til flere hundre tusen kroner som tar turister med på dykketurer og øycruise. Ifølge nordmenn som har møtt rømlingen har han påstått at han levde på midler fra en familieformue.

Ingen har visst at mannen som angivelig reiser med svensk pass, men som også kaller seg Nils, Odd eller Trond fra Norge, er en farlig fange på flukt.

Frode Slinning ble i 1984 dømt til fire års fengsel for en særdeles grov voldtekt mot en ung pike i Fredrikstad. Fem år senere ble han dømt til fengsel på nytt for mishandling av egne familiemedlemmer, blant annet med kniv. Slinning har flere volds- og narkotika-dommer bak seg, før han i 1993 fikk sin sjuende dom for en sadistisk voldtekt.

Under sin første helgepermisjon 4. august 1996 rømte han.