Jakter på sexforbryter

Store politistyrker i Oslo jakter nå på denne mannen. Torsdag for en drøy uke siden overfalt han en ti år gammel jente på vei hjem fra skolen og voldtok henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Grusomt! Vi har satt inn alt av disponibelt mannskap i etterforskningen, sier vaktleder Laila Bach ved kriminalvakta ved Oslo politidistrikt.

Det var forrige torsdag at den ti år gamle skolejenta skulle gå hjem fra Korsvoll skole i Oslo. På veien hjem ble hun overfalt og voldtatt.

Politiet er ikke helt sikre på når jenta forlot skoleområdet. Men etterforskerne har konkludert med at voldtekten må ha skjedd mellom klokka 14 og 16 torsdag 14. juni.

- Jenta gikk fra skolen på en skogssti fra Grinda parkeringsplass mot krysset Maridalsveien/Kjelsåsveien (Brekke-krysset). I området ved Maridalsveien ble hun stoppet og snakket til av en mann. Han kom ifølge jenta syklende, sier Bach.

Fullbyrdet

Mannen skal plutselig ha tatt tak i den lille jenta og trukket henne inn i et tett buskas, vest for Brekke-krysset, der den grufulle voldtekten ble fullbyrdet. Politiet er ut fra tekniske funn sikre på at overgrepet har funnet sted.

Jenta tok seg hjem til foreldrene på egen hånd etter voldtekten. Hun er blitt avhørt av politietterforskere med spesialkompetanse i slike saker, og denne uka har hun sammen med en politikvinne rekonstruert forløpet til voldtekten. Jenta har ikke klart å peke ut det eksakte åstedet.

Nordisk utseende

Voldtektsmannen skal være om lag 35 år, har nordisk utseende og er 185 til 190 cm høy. Jenta mener mannen hadde blå øyne, markerte øyenbryn (nesten sammenvokst) og litt solbrunt ansikt.

Håret var mellomblondt og beskrives som krøllete bølgete. Håret lå tett inntil hodet. Leppene til voldtektsmannen skal være ganske fyldige. Kroppsbygningen beskrives som normal.

Han var kledd i en svart lett sommerjakke i tynt glatt stoff. En mørk grønn genser, med et merke i halsen.

Skoene skal ha vært mørke eller svarte med snøring og firkantet tupp. Mannen snakket oslodialekt, med en forholdsvis mørk stemme. Han syklet på en trolig grønn sykkel, som hadde bagasjebrett med firkantede gul- og blåfargede sykkelvesker.

Politiet i Oslo ønsker at alle som kan ha opplysninger om den ettersøkte mannen, tar kontakt med sedelighetsavsnittet på telefon 22669050 , eller kriminalvakta på kveldstid på telefon 22669966.

<B>ETTERLYST:</B> Politiet er helt sikre på at den ti år gamle jenta ble voldtatt og etterlyser mannen på denne tegningen. Han skal være om lag 35 år, har nordisk utseende og er 185 til 190 cm høy.