Jakter på sexforbrytere

Tina døde av stump vold mot hodet. Til nå har obduksjonen ikke vist spor etter voldtekt, men i dag undersøker politiet tidligere sex-dømte forbrytere. En eller flere pirattaxi-sjåfører i Stavanger skal være dømt for overgrep mot kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse klokka 11 ga politiet noen opplysninger om hva som kom fram under gårsdagens obduksjon.

- Vi har fastslått at det er Tina Jørgensen som ble funnet i kummen. Hun ble drept av stump vold mot hodet, sier kriminalsjef Bjørn Andersen ved Stavanger politidistrikt.

Politiet har foreløpig kun fått deler av obduksjons-resultatene.

- Vi har ikke mottatt opplysninger fra obduksjonen som indikerer seksuelt misbruk, men vi avviser ikke at dette kan ha skjedd, sier Andersen.

Delvis avkledd

I ettermiddag kommer svar fra den tekniske undersøkelsen ved kummen der liket etter Tina Jørgensen ble funnet. Politiet har innkalt til ny pressekonferanse klokka 17.

Flere medier melder at det er funnet klare indikasjoner på at Tina har blitt utsatt for seksuelle overgrep og mishandlet før hun ble drept. VG melder at hun ble funnet delvis avkledd i kummen ved Bore kirke.

En polititeori er at hun ble plukket opp av en pirattaxi i Stavanger. Sjåføren skal så ha misbrukt og drept henne, før han kjørte til Bore kirke og gjemte liket i kummen.

- På vei mot pirattaxi

En tidligere skolekamerat av Tina forteller at han så henne på vei mot en pirattaxi natta hun forsvant.

- Sammen med en mann av norsk utseende hadde Tina rak kurs mot det jeg tror var en piratdrosje, skal vitnet ha fortalt ifølge privat-etterforskeren til Tinas familie.

- Det sto en mann og holdt døren på den eldre personbilen åpen. I tillegg satt det en mann bak rattet. Vitnet jeg har snakket med, forteller at Tina så misfornøyd ut, sier privat-etterforsker Roald Berntsen til VG.

Politiet har ikke vært kjent med disse opplysningene.

Sjekker sex-dømte

Flere av piratsjåførene i Stavanger er tidligere straffedømt. En eller to skal være dømt for overgrep mot kvinner.

- Jeg vet at det tidligere er blitt utøvet vold mot jenter i pirattaxi. Flere av disse tilfellene er ikke anmeldt, sier en jurist som jobber med slike saker til Nettavisen.

Tidligere sex-dømte forbrytere i vil bli sjekket i den videre etterforskningsfasen. En voldtekts-tiltalt rogalending vil stå sentralt. Mannen skal være tiltalt for flere voldtekter og voldtektsforsøk i vestlands-fylket - de siste i sommer.

- Voldtektene var svært brutale, og flere av kvinnene sliter med store problemer etter overgrepene, sier en kilde til Nettavisen.

DNA-spor kan være borte

Mye tyder på at Tinas drapsmann er lokalkjent ved kirka i Klepp. Kummen på parkeringsplassen ligger skjult for naboene og det er lite trafikk i området.

Trolig har liket av Tina ligget der siden helga hun forsvant - natt til 24. september. Snart fem uker med mildvær og regn gjør obduksjonsarbeidet vanskelig. Liket av den vakre 20-åringen bærer sterkt preg av tiden som har gått, og det kan bli vanskelig å finne intakte DNA-spor.

LITE DNA-HÅP: Regn og mildvær gjør jakten på DNA-spor vanskelig.
PIRATKØ: Pirat-teorien om Tina-drapet skremmer ikke folk vekk fra piratdrosjene. Også i natt hadde de nok å gjøre.