Jakter på torpedoer etter luksusbil-ranet

Politiet varsler flere pågripelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FREDRIKSTAD (Dagbladet.no): Politiet har ennå ikke full oversikt over hendelsesforløpet i luksusbil-saken Dagbladet.no omtalte i går kveld.

Mandag ettermiddag skal flere pengeinnkrevere fra MC-miljøet ha truet til seg tre luksusbiler fra bilbutikken Smart Classics på Rolvsøy utenfor Fredrikstad.

En mann ble rundbanket og påført skuddskader i det dramatiske angrepet.

Politiet har foreløpig pågrepet to personer og torsdag morgen ble det første av to fengslingsmøter avholdt.

Dagbladet.no kjenner til at den første personen som ble arrestert i saken først ble innkalt som vitne, men fremstilles i dag for varetekt.

Nekter skyld
Det er advokat Øyvind Pedersen som forsvarer den siktede.

- Han nekter for å ha vært med på et ran og har forklart seg til politiet. Han har samtykket i å stille opp i en personkonfrontasjon,  og gitt politiet tillatelse til å ettergå opplysninger fra teleselskapets basestasjon for å bevise at han ikke var på stedet, sier Pedersen til Dagbladet.no.

Han har i skrivende stund ennå ikke fått dommerens kjennelse.

- Den andre personen er en mann fra Fredrikstad som tidligere har hatt en tilknytning til bilforretningen Smart Classics, sier seksjonsleder ved Fredrikstad politistasjon, Geir Kristiansen til Dagbladet.no

- Han har hatt en uoverenstemmelse med firmaet og mener Smart Classics har holdt tilbake gjenstander tilhørende ham, sier Kristiansen.

MC-miljø
Politiadvokat Thor Arild Hansen begjærte i dag å holde fengslingshøringene for lukkede dører. Ifølge dommerfullmektig er dette av hensyn til den videre etterforskningen. Politiet venter å pågripe flere personer i saken.

Geir Kristiansen ved Fredrikstad-politiet vil ikke kommentere hvorvidt personene som er i politiets varetekt har tilknytning til MC-miljøet.

Dagbladet.nos kontakter i miljøet forteller at pengeinnkreverne som holdt innehaveren av Smart Classics fanget, og som utøvet vold og skjøt mot en tidligere ansatt, skal være torpedoer fra MC-miljøet.

En av de siktede skal være prøvemedlem i Bandidos.