Jakter på trailersjåfør

14-åringen som er tiltalt for Shiladrapet, skal ha vært besatt av den norske jenta. Politet jakter nå på en trailersjåfør de tror kan ha vært med på ugjerningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TORREVIEJA (Dagbladet.no): Gutten som sitter fengslet for drapet og voldtekt på Shila Bigdely, skal i lengre tid ha vært interessert i å bli nærmere kjent med den norske jenta. De skal ikke ha kjent hverandre, og aldri ha snakket sammen.

- Han var helt besatt av henne, sier kilder til lokalavisa Informacion.

14-åringen bodde sammen med sin mor i det samme området som Shila.

Hver dag dro de med den samme skolebussen fra Playa Flamenca til Miguel de Salinas hvor de gikk på samme skole. Ifølge Informacion skal gutten ikke ha vært på skolen drapsdagen. Han skal være en elev som oppførte seg normalt og som sjelden påkalte oppmerksomhet.

Kvalt

Ifølge avisa El Pais viste kroppen til Shila Bigdely få spor på at hun hadde blitt utsatt for vold, og det var ikke mulig å fastslå dødsårsaken utfra dem. Obduksjonsrapporten fra Alicante viser at hun ble voldtatt og mest sannsynlig kvalt.

Den drapssiktede 14-åringen, som hadde bursdag for to måneder siden, kan få en maksimumsstraff på fire år.

Under forhøret, som foregikk hos påtalemyndigheten for mindreårige i Alicante, møtte den siktede sammen med sin mor, en tolk og en advokat. Gutten som er spansk statsborger, med tysk opprinnelse skal forstå spansk, men kan ikke snakke språket. Under avhøret skal han ha vært kald og rolig, men tydelig nervøs.

Han har innrømmet at han var med på drapet og nevnt navnet på flere personer som skal ha vært med på ugjerningen, deriblant en voksen person. Gutten hevder den voksne personen tvang ham til å utføre drapet.

Ifølge tv-kanalen Canal9, skal det dreie seg om en trailersjåfør.

Politiet arbeider også mot et annet spor.

Hyllest til Shila

I går hadde skolen i San Miguel siste skoledag før påske. Elevene og lærere ved skolen fikk vite om arrestasjonen av 14-åringen via pressen, og var nærmest i sjokk over å få greie på at det var snakk om en av deres elever.

Skolen arrangerer hvert år en tverrkulturell dag, hvor alle nasjonalitetene som er representert på skolen har hver sin stand. I år ble det i stedet en eneste stor hyllest til den drepte, norske jenta, Shila Bigdely, som gikk i 8. klasse ved IES San Miguel.

Lærere og medelever leste dikt, la ned blomster og tente lys i skolegården for å minnes henne.

På skolen med mer enn 500 elever, er over 250 utlendinger fra 25 nasjoner. 200 av elevene kommer med buss fra den kommunen hvor Shila bodde. Allerede dagen etter drapet hadde Guardia Civil vært på skolen får å hente bilder av alle elevene.>- 28-30 prosent av elevmassen vår, snakker ikke spansk, sier rektor ved IES San Miguel, Manuel Fresneda Saez.

Han avviser at skolen har et problem med integrering.

INGEN PROBLEMER: Her har vi ikke problemer med integrering, sier rektor ved skolen, Manuel Fresneda Saez.
DREPT: Shila Bigdely ble funnet drept i Spania. En 14 år gammel gutt har tilstått drapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer