Jakter på ulv - som dreper sauer

Minst 14 sauer skal være drept på Romerike de siste dagene - nå jakter jegere på ulven.

 SAUEDRAP:  En ulv har drept flere sauer i Romeriksåsen. David Eik fikk melding om en sau som lå i Råsjøen. Det er bekreftet at det var en ulv som har drept sauene. Foto: Magnar Haraldsen / Eidsvoll Ullensaker Blad
SAUEDRAP: En ulv har drept flere sauer i Romeriksåsen. David Eik fikk melding om en sau som lå i Råsjøen. Det er bekreftet at det var en ulv som har drept sauene. Foto: Magnar Haraldsen / Eidsvoll Ullensaker BladVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sauebøndene på Romerike fortviler. Bare de siste dagene skal minst 14 sauer ha blitt drept av ulv på Øvre Romerike, melder lokalavisa Eidsvoll Ullensaker Blad.

Fylkesmannen i Akershus har innvilget en søknad om fellingstillatelse på ulven. Et kommunalt jaktlaget har jaktet på ulven, men foreløpig har de ikke sett noe til dyret de mener dreper sauene til bøndene.
Påkjørt Lørdag formiddag be en ulv påkjørt av toget på Gjøvikbanen. Det skal være første gang en ulv er påkjørt og drept på Gjøvikbanen. Ulykken skjedde i følge lokalavisa Oppland Arbeiderblad ved Eina sør for Gjøvik.

Det utelukkes ikke at den unge hannulven som ble drept av toget, kan være den samme som har herjet med sauene på Øvre Romerike de siste dagene.

Trodde det var hund - Min første tanke var et var en hund som var synderen. Da vi var usikre kontaktet vi rovviltkontakten. Sent fredag kveld fikk vi bekreftet av rovviltkontakt i kommunen at det var en ulv som hadde skadet og jaget sauen som trolig druknet i Råsjøen i Nannestad kommune, sier sauebonde David Eik til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Samme kveld ble det også konstatert at flere sauer (til sammen seks) og et lam var drept.

Lørdag kveld ble det meldt om funn av sju andre sauer som skal være drept av en ulv.

- Vi frykter at det kan ligge flere døde dyr som ikke er funnet ennå, sier  Bjørn Røtterud, leder for Nannestad sankelag til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Sporer sauene De 14 suene som er funnet drept, skal være funnet utenfor området som er definert som ulvesone.

Flere sauebønder på Romerike har tatt i bruk såkalt elektroniske sporingsenheter på sauene, noe som gjør det enklere å finne de drepte dyrene.

- Det er ingen tvil om det var ulv som har drepte sauene, sier Hans Petter Klokkerengen, rovviltkontakt hos Statens Naturoppsyn (SNO) til Eidsvoll Ullensaker Blad.