Jakter på utro tjenere

De har krigserfaring, får hjelp av utro tjenere og planlegger med militær presisjon. Politiet jaktet i natt på flere navngitte personer fra Oslos kriminelle miljøer etter ranet i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Navngitte personer i 20- og 30-års alderen som har tilknytning til Tveita-gjengen i Oslo, miljøet av eks-jugoslaver og unge menn med tilknytning til det utenlandske gjengmiljøet blir utpekt som gårsdagens gjerningsmenn.

Fire personer er etterlyst internt i politiet, først og fremst fordi etterforskerne vil sjekke hvor disse har vært de siste dagene.

Dagbladet får bekreftet at etterforskerne mener det nærmest er umulig å gjennomføre en så organisert operasjon uten kjennskap til interne rutiner.

Flere kilder forteller at det er vanlig at ranerne skaffer seg inside-informasjon.

- Har «gravd seg ned»

Kilder sier til Dagbladet at ranerne etter all sannsynlighet gjemmer seg et sted i lokalmiljøet.

- Gjerningsmennene ligger sikkert lavt i Stavanger til ting har roet seg, sier kilder med innsyn i miljøet til Dagbladet.

Også politiet tror gjerningsmennene befinner seg i lokalmiljøet.

- Vi jobber ut i fra at de fortsatt er her i distriktet, sier visepolitimester Arne Hammersmark ved Rogaland politidistrikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer