Jakter på væpnet bankraner

En bevæpnet mann ranet ranet DnBs filial på Tåsen i Oslo rett før klokka 11.30 i formiddag. Store politistyrker jakter nå på raneren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen truet med en pistol og ranet til seg en ukjent pengesum fra de rundt fem ansatte som var på jobb. Ranet skjedde rett foran øynene til fire-fem sjokkerte bankkunder. Raneren gikk inn bak kassene, tok pengene og forsvant fra banken til fots.

Politiet vet ikke i hvilken retning mannen forsvant, men søker nå med hundepatruljer i området.

Mannen hadde rød lue og mariusgenser. Ranet er filmet, og politiet skal nå gå gjennom bankens overvåkingsanlegg for å se om ransmannen kan identifiseres.

Det ble ikke avfyrt skudd under ranet, og ingen har kommet fysisk til skade.

Filialen ligger i Tåsensenteret i Oslo. Den har speil-lignende vinduer, så ingen på utsiden har vært klar over ranet før det var over.

Heller ikke de som jobber i butikkene i nærheten oppdaget hva som foregikk.

- Jeg kom ut nå og så masse mennesker utenfor banken. Dette må ha gått meget stille og rolig for seg, sier Nina Sætesdal i helsekostforretningen som ligger på andre siden av DnB.

Det er under to måneder siden det sist ble begått et grovt ran på Tåsen. 23. november i fjor løsnet to maskerte ranere minst tre skudd inne på Tåsen postkontor i Oslo med det som trolig var en militær AG 3.

PISTOLRAN: Raneren forsvant til fots fra Tåsen etter å ha truet ansatte og kunder med pistol. Det er ikke kjent hvor mye penger mannen fikk med seg. Foto: Jeanette Landfald
PISTOLRAN: Raneren forsvant til fots fra Tåsen etter å ha truet ansatte og kunder med pistol. Det er ikke kjent hvor mye penger mannen fikk med seg. Foto: Jeanette Landfald Vis mer
PISTOLRAN: Raneren forsvant til fots fra Tåsen etter å ha truet ansatte og kunder med pistol. Det er ikke kjent hvor mye penger mannen fikk med seg. Foto: Jeanette Landfald