Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jakter på vaskebjørner med bananer

Jakten på vaskebjørnene i Bergen ble lørdag intensivert. Håpet er at bananer skal få dyrene til å gå i fellen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har fått vite at disse dyrene er svært glade i bananer. De har god luktesans. Jeg håper dette kan lokke dyret til fellen, sier viltforvalter Tore Løne hos fylkesmannen til bt.no.

Han var sammen med kollegaen Hallvard Sandven lørdag i gang med å sette ut feller i samme område der dyrene ble observert tidligere denne måneden.

- Hadde vi lagt ut kjøtt eller fisk, kunne vi ha risikert både katt og andre dyr i fellen. Men bananer lokker trolig bare vaskebjørn, sier Løne.

Fellen er et stort avlangt metallbur med vippedør i den ene kortenden. I fellen legges bananer som åte. Når dyret tråkker på den delen av buret der maten ligger, faller døren i buret ned og dermed slipper ikke dyret ut.

- Vi fanger dyret levende. Hva som så skal skje med det, er opp til andre å bestemme, sier Løne.

Mannen som har innrømmet å ha importert vaske- og nesebjørner ulovlig til Norge, har de siste dagene sittet i avhør. Nå er politiet i tvil om han forteller hele sannheten. Fredag kveld ble det nemlig funnet et nytt dyr i en grøftekant 50 meter fra mannens bolig.

- Dette er et dyr vi ikke kjenner fra norsk eller europeisk fauna, sier Løne.

Han tror dyret er en slektning av chinchillaen som lever i Andesfjellene.

Mandag blir dyret fraktet til zoologisk museum for å foreta en sikker artsbestemmelse. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media