Jakter på venn

Politiet jakter nå på en venn og forretningspartner av avdøde som kan kaste lys over drapsgåten, men han er sporløst forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har de siste dagene gjort framskritt i etterforskningen, men de holder kortene tett til brystet. Dagbladet vet imidlertid at politiet er spesielt interessert i å avhøre en venn og forretningspartner av Mathisen. Dagbladet har forgjeves prøvd å komme i kontakt med denne personen, men han er som sunket i jorda.
Opplysninger som Dagbladet sitter inne med, tyder på at denne mannen har kontakt med torpedomiljøet i Drammen.

- Jeg kan bekrefte at vi har fått henvendelser fra Oslo politikammer om å bistå i etterforskningen. Men så langt dreier det seg bare om en ren henvendelse, sier kriminalsjef Inger-Lise Øverby ved Drammen politikammer.

Politiet jobber ut fra flere spor og teorier, selv om hovedteorien fortsatt er at Mathisen enten ble skremt til døde eller forgiftet. Torpedomiljøet i Drammen er bare ett av sporene så langt.

Kunne hatt film

Oslo-mannen Jens Kristian Glenne Mathisen (57) ble bortført to ganger fra samme garasje ved Marienlyst i Oslo. Like ved ligger en Shell-stasjon.

Hadde bensinstasjonen hatt ordinær videoovervåking, ville politiet sannsynligvis hatt viktige spor i etterforskningen av dødsfallet og bortføringen av Jens Kristian Glenne Mathisen (57).

- Bensinstasjonen hadde ikke overvåkingskamera, bekrefter politiinspektør Gunnar Larsen ved Oslo politikammer.

Etter det Dagbladet får opplyst, er det normalt at Shell-stasjonene overvåker bensinstasjonsområdet.

Dersom bevegelser i området rundt bensinstasjonen hadde blitt tatt opp på videobånd, ville man sannsynligvis registrert trafikk inn og ut av Marienlyst Garasjer AS - hvor Mathisen ble bortført litt etter klokka 18.30 forrige fredag.

Øyner håp

Politiet har også avhørt flere nye vitner som skal ha gjort interessante observasjoner i området rundt garasjen. Det er også gjort interessante tekniske funn både på kidnapping- og funnstedet.

Dermed øyner avdødes familie og venner et håp om at politiet står foran et gjennombrudd i saken.

- Jeg har fått høre at politiet har spor å gå etter. Jeg håper saken løser seg snart, sier en kamerat til Dagbladet.

En annen sier:

- Jeg kan ikke skjønne at Jens skulle ha noe å bekymre seg for. Likevel ble han utsatt for to forferdelige hendelser. Da blir også jeg nervøs. Jeg er redd fordi jeg ikke vet hva dette dreier seg om, og jeg frykter at det er de samme personene som står bak begge bortføringene.

Kameraten framhever Mathisen som en avholdsmann og familiefar med sunne interesser.

Redde venner

Dagbladet har de to siste dagene vært i kontakt med flere venner og forretningspartnere av avdøde. De er redde for at noe liknende kan skje dem dersom de står fram med fullt navn. Det er på det rene at avdøde har misligholdt gjeld, og at han i stor grad har kjøpt opp konkursbo.

57-åringen ble bortført av to maskerte og bevæpnede menn fra eksakt samme garasje og ranet for 40000 27. januar i år. Delvis avkledd og sterkt medtatt ble han etterlatt ved Hammeren i Maridalen.

- Foreløpig holder vi de to hendelsene atskilt. Det er meningsløst å spekulere på om det er noen sammenheng, spesielt siden vi ikke vet om det er forsvunnet noen penger denne gangen, sier Gunnar Larsen.